Κλοπή στην Τούμπα: Ξανά θύμα του Φωτιά ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε 3-0 από τον ΠΑΟΚ με το δίδυμο Φωτιά - Τζοβάρα να κλέβει τον ιδρώτα της Κρητικής ομάδας!

Με μία έκπληξη άρχισε ο ΟΦΗ στην Τούμπα, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο ματς στη Ριζούπολη. Ο Τσιλιανίδης έγινε... Λάμπρου και έπαιξε ως φορ κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ κατά τα λοιπά ο Νιόπλιας δεν είχε μεγάλες αλλαγές. Επί της ουσίας έπαιξε χωρίς καθαρό εξτρέμ (με τους Νέιρα και ντε Γκουζμάν στα δύο φτερά), έβαλε τον Τοράλ στον άξονα έχοντας από πίσω τους Μεγιάδο-Γκαγιέγος, ενώ άφησε ανέπαφη την άμυνα όσον αφορά στα πρόσωπα.

Ο Όμιλος άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, κατοχή και έλεγχο του ρυθμού. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, έδειχνε βραχυκυκλωμένος, αλλά ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη μετά το λάθος του Πασαλίδη και το χαμένο τετ α τετ του Άκπομ στο 7'. Ο ΟΦΗ απάντησε στο 11' σε μεγάλη ευκαιρία του Τσιλιανίδη στην κόντρα, με το σουτ του να φεύγει άουτ.

Αυτές ήταν ουσιαστικά οι καθαρές ευκαιρίες του πρώτου μέρους (ο ΟΦΗ πάντως είχε και δύο σουτ με τον Τοράλ), με την ομάδα του Νιόπλια να κρατάει με άνεση το μηδέν στην άμυνα, με άψογη τακτική προσέγγιση. Το θέμα βέβαια ήταν αν ο Ομιλος θα μπορούσε να γίνει πιο απειλητικός μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο.

Εγινε στο 51ο λεπτό όταν και προηγήθηκε, αλλά ο Φωτιάς τον έκαψε ξανά παίρνοντας μία ΑΠΙΘΑΝΗ απόφαση. Ο Τσιλιανίδης σκόραρε μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Φωτιάς ανακάλυψε πέναλτι σε χέρι του Βούρου στην προηγούμενη φάση πριν το 0-1! Πέναλτι βέβαια δεν υπάρχει και φάνηκε ξεκάθαρα στο ριπλέι, αλλά η κλοπή ολοκληρώθηκε αφού το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κούρτιτς, μετά από έλεγχο VAR (εκεί ήταν ο Τζοβάρας) και αντί να έχουμε 0-1, το σκορ έγινε 1-0!

Όπως ήταν λογικό το παιχνίδι χάλασε για αρκετά λεπτά. Υπήρχε εκνευρισμός και ο ΟΦΗ έχασε, δικαιολογημένα, το μυαλό του και τον προσανατολισμό του στην αναμέτρηση. Όχι πως απειλήθηκε από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχε την ίδια ένταση για να πιέσει τους γηπεδούχους.

Από το πουθενά, βέβαια, ο ΠΑΟΚ βρήκε δεύτερο γκολ, στο 76', με τον Κούρτιτς σκοτώνοντας τις ελπίδες του ΟΦΗ. Ήταν ουσιαστικά η μαχαιριά, μετά την πιστολιά του Φωτιά, που μπήκε ως ταφόπλακα στα όνειρα του Ομίλου στην Τούμπα.

Στο 84' ο Βάτερμαν έκανε λάθος πιάνοντας αέρα και ο Σβιντέρσκι σε κενή εστία έκανε το 3-0 για τον Δικέφαλο του Βορρά που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη χωρίς να είναι καλύτερος, χωρίς να απειλήσει και με... 12ο παίκτη τον Φωτιά. Ο ΟΦΗ αντί να προηγηθεί 0-1 βρέθηκε να χάνει 1-0 και κάπου εκεί το ματς χάθηκε με τους φιλοξενούμενους να είναι εμφανώς επηρεασμένοι από το πέναλτι-ανακάλυψη. Για ποιο ματς να μιλήσουμε, πραγματικά, μετά τον τρόπο με το οποίο ήρθε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ;

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73'Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (63' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μιτρίτσα (63' Ζαμπά), Αουγκούστο (63' Μπίσεσβαρ), Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80' Σβιντέρσκι)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης (88' Μαρινάκης), Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (70' Ντουρμισάι), Γκαγιέγος, Τοράλ (83' Ναμπί), ντε Γκουζμάν, Νέιρα (83' φαν Ντάινεν), Τσιλιανίδης (70' Καμάου)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.