Κωφίδης: «Θέλει υπομονή και στήριξη αυτό που χτίζουμε στον ΟΦΗ»

12:56 | 05/02/2021

Ο Σάββας Κωφίδης αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στον ΟΦΗ στο θέμα των Ακαδημιών

O Συντονιστής των τμημάτων υποδομής του ΟΦΗ συμπληρώνει σήμερα τα 60 του χρόνια και με αφορμή τα γενέθλια του παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα SDNA μιλώντας για την διαδρομή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την παρουσία του στον ΟΦΗ.

Για τον ΟΦΗ, είπε:

«Γίνεται μία προσπάθεια για να δομηθεί κάτι που ξεκινά από μία φιλοσοφία για το ίδιο το ποδόσφαιρο, υπάρχει μια γενικότερη αποδοχή από όλους, μιλάμε την ίδια γλώσσα για το ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη του και πως μέσα από το ποδόσφαιρο θα αναδειχθούν κοινωνικές δεξιότητες. Αναπτύσσουμε αξίες και στα παιδιά, στο αναπτυξιακό αλλά και στους ίδιους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ότι πάνω από όλα είναι αυτό και όχι οι υλικές απολαβές. Είναι κάτι που θέλει χρόνο, δημιουργείται, αναπτύσσεται, δομείται και θέλει υπομονή και κυρίως από τον κόσμο για να στηρίξει αυτό το εγχείρημα».

- Όσο είστε στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχετε δει να αλλάζει κάτι;

«Όχι, παραμένει μια αδυναμία από τις ποδοσφαιρικές αρχές να δώσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια ταυτότητα και μεμονωμένα κάποιες ομάδες, κάνουν κάτι, όπως ο Ολυμπιακός που έχει ξεφύγει, όπως προσπαθεί τώρα ο ΟΦΗ να κάνει κάτι. Δεν υπάρχει μια δομή».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.