Κοιλιάρας: «Έχουμε πίστη για τα πλει οφ»

14:42 | 21/05/2020

Τι δήλωσε ο αμυντικός του Εργοτέλη για την Superleague 2 και το οικονομικό πρόβλημα των ομάδων, τον ΟΦΗ και τα σενάρια αναδιάρθρωσης

Ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη μίλησε στον Athletic Radio μίλησε για τους ''κιτρινόμαυρους'', τον ΟΦΗ, την διοργανώτρια αρχή και την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Superleague 2.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του:

Για την αποχή από το ποδόσφαιρο: «Είναι μεγάλο διάστημα το να κάτσει ένας αθλητής χωρίς να κάνει προπόνηση. Εγώ αναγκαστικά θα καθόμουν λόγω του τραυματισμού μου. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Το ποδόσφαιρο δεν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, όμως εμείς που ζούμε σε αυτό, μας έχει λείψει και πρέπει να επιστρέψουμε στη δράση και την κανονικότητα».

Για το πώς βίωσε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την καραντίνα: «Εγώ σίγουρα θα καθόμουν σπίτι, δεν μπορούσα να κάνω και πολλά πράγματα, όμως επειδή ξέρω από φίλους, προσπαθούσαν με βιντεοκλήση ή πρόγραμμα ατομικό όσο γινόταν να προπονηθούν, κάτι που είναι δύσκολο».

Για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου: «Έχουμε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας, όμως μας είπαν να κάνουμε υπομονή γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τη Super League 2. Όλα είναι στον αέρα».

Για το οικονομικό πρόβλημα στην κατηγορία: «Δεν είναι το πρόβλημα τώρα. Κι εγώ έχω υπάρξει απλήρωτος σε αυτή την κατηγορία στο παρελθόν. Το πρόβλημα υπήρχε και είναι το ίδιο, απλά τώρα με την καραντίνα δεν μπορείς να δουλέψεις και αν δεν έχεις χρήματα στην άκρη θα δυσκολευτείς αρκετά, αλλά το πρόβλημα υπήρχε και πριν. Όπως η κοινωνία, έτσι και το ποδόσφαιρο θα υποστεί πλήγμα και εμείς με τις μειώσεις που δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Υπάρχουν συμβόλαια, διαφημίσεις, τηλεοπτικά και σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο».

Για το σωστό διάστημα προπονήσεων για επιστροφή: «Νομίζω ότι δεν είναι αρκετό χρονικό διάστημα ο ένας μήνας για να επανέλθει ο ποδοσφαιριστής. Θέλουμε παραπάνω χρόνο για να παίξουμε τόσα πολλά παιχνίδια. Το ιδανικό πιστεύω όταν κάθεται 2 μήνες ο κάθε ποδοσφαιριστής ότι θέλει σίγουρα 5 με 6 εβδομάδες, δηλαδή μιλάμε για προετοιμασία όπως του Ιουλίου».

Για το αν υπάρχει επιθυμία για επιστροφή στη δράση: «Δεν υπάρχει παίκτης που να μην θέλει να παίξει και να μην αρχίσουν οι αγώνες. Ομως δεν ξέρουμε και το τι γίνεται με τον κορωνοϊό και ο κάθε παίκτες έχει την δική του άποψη. Οι περισσότεροι πάντως θέλουν να παίξουν. Εχουν αργήσει πάρα πολύ όμως στη διοργανώτρια αρχή και κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν μια απόφαση».

Για τα σενάρια της αναδιάρθρωσης: «Η άποψη μου είναι ότι για να γίνει αναδιάρθρωση στο τέλος του πρωταθλήματος δεν είναι δίκαιο. Κάποιοι θα ευνοηθούν από αυτό. Όταν κάποιος παλεύει να πάρει την δεύτερη θέση όλο το χρόνο και έρχεται η αναδιάρθρωση δεν είναι σωστό. Επρεπε να πάρουν πιο γρήγορα αποφάσεις. Θα έπρεπε να τα πουν από την αρχή της χρονιάς. Πρέπει να φτιάξουν την κατηγορία και να είναι μια δυνατή κατηγορία. Νομίζω τα τελευταία χρόνια αισθάνομαι σαν ποδοσφαιριστής ότι δεν τη σέβονται. Δεν μιλάω μόνο για οικονομικούς λόγους και πρέπει να κοιτάξουν περισσότερο από την αναδιάρθρωση. Δεν είναι ωραίο να ξεκινά μια χρονιά και να μην ξέρεις τα οικονομικά, τα τηλεοπτικά, κάποιες φορές βρέθηκα και ανασφάλιστος, κάποια γήπεδα είναι ακατάλληλα».

Για την κατάσταση στον Εργοτέλη: «Φεύγοντας από τον ΟΦΗ, αν δεν υπήρχε ο Εργοτέλης δεν θα έφευγα. Ήταν επιλογή μου. Ήξερα πού πήγαινα. Δεν ήθελα να φύγω και από το Ηράκλειο. Τα πράγματα στον Εργοτέλη είναι καλά, αν και φέτος αγωνιστικά δεν πήγαμε τόσο καλά όσο θέλαμε. Οταν πήγα στον Εργοτέλη ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Έχουμε την εμπειρία, νεαρά παιδιά και αδικήσουμε τους εαυτούς μας, δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε».

Για το αν προλαβαίνει ο Εργοτέλης να πάρει τη 2η θέση: «Βάσει ποιότητας μπορούμε να πάρουμε τη 2η θέση. Έχουμε μείνει πίσω, είναι δύσκολο, έχουμε απέναντι μας δύσκολες ομάδες, όμως δεν ξέρουμε να πούμε με ακρίβεια πλέον αφού έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα κενό. Έχουμε πίστη ότι αν αρχίσει το πρωτάθλημα θα κάνουμε το 2x 2 και θα μπούμε στα πλέι οφ».

Για το μέλλον του: «Τελειώνει φέτος το συμβόλαιο μου. Δεν έχω μιλήσει αν μείνω ή φύγω λόγω κορονοϊού. Δεν απογοητεύομαι, κάνω υπομονή και περιμένω μέχρι και την τελευταία στιγμή για να δω τα πράγματα ξεκάθαρα. Εγώ μόνο προπονούμαι γιατί θέλω να είμαι έτοιμος. 10 Ιουνίου πρώτα ο Θεός θα είμαι έτοιμος».

Για την εικόνα του ΟΦΗ: «Ηταν ένας διαφορετικός ΟΦΗ. Ήταν μια ομάδα που έπαιζε καλό και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Είχε καλούς παίκτες, είχε παίκτες-κλειδιά που έλειπαν από την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Έχει γίνει σωστή δουλειά και αυτό φάνηκε και από το ποδόσφαιρο και την θέση. Το πλάνο που είχαν αυτοί οι άνθρωποι βγαίνει προς τα έξω».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.