Είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης...

21:55 | 03/04/2019

Η απειλή του υποβιβασμού είναι ορατή για τον ΟΦΗ και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους.

Το τι έφταιξε δεν είναι της παρούσης. Σημασία έχουν τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί… Ο Όμιλος βρίσκεται σε μια αρκετά άσχημη θέση και εκπέμπει SOS στη μάχη της παραμονής. Δεν είναι φυσικά υπερβολή το γεγονός ότι οι «ασπρόμαυροι» έχουν στριμωχτεί στα… σκοινιά και για ν’ αντέξουν και να σταθούν στα πόδια τους πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα το Σάββατο (06/04) απέναντι στους Ηπειρώτες.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος βρίσκεται υπό… καθεστώς «κόκκινου» συναγερμού και επικρατεί μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης… Το «τρίποντο» αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ, αν θέλει η ομάδα του Βέρα να μείνει ζωντανή.

Με κάθε άλλο αποτέλεσμα, έτσι, έρχεται ουσιαστικά το τέλος «κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις». Γιατί όχι μόνο ο αντίπαλος θα διατηρήσει ή και θα αυξήσει το υπέρ του +4, αλλά είναι πιθανό ο ΟΦΗ να βρεθεί μια στιγμή ακόμη κάτω και από τον Λεβαδειακό. Ακραίο «σενάριο», αλλά όχι και απίθανο.

Παιχνίδια, βέβαια, υπάρχουν, μπορεί κάποιος ορθώς να ισχυριστεί. Τα δύο, ωστόσο, από τα τρία που θ’ απομένουν, είναι εκτός έδρας με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο (μεσολαβεί το ματς στο Ηράκλειο με τον Αστέρα). Και πρέπει φυσικά να συνυπολογιστεί εδώ όχι μόνο η δυναμική των αντιπάλων, αλλά και η αδυναμία του ΟΦΗ μακριά από το «Γεντί Κουλε». Είναι, εξάλλου, η μοναδική ομάδα στη Super League, που δεν έχει πετύχει ακόμη «διπλό» στο πρωτάθλημα.

Άσχημες σκέψεις και αρνητική ενέργεια δε χωράνε τούτες τις ώρες στο «κάδρο». Όλα τα παραπάνω, όμως, αποτελούν μια πραγματικότητα. Και για να δει ο Όμιλος με αισιοδοξία και με σοβαρές πιθανότητες την προσπάθεια για σωτηρία, οφείλει να δώσει ό,τι έχει σωματικά και ψυχικά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για να πάρει τους τρεις βαθμούς.   

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.