Οι επιτυχίες των Ηρακλειωτών στα “Βενιζέλεια”

14:52 | 20/04/2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (15/4) τα 17α Βενιζέλεια Κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν στο Κολυμβητήριο Χανίων με ωραίο θέαμα και σπουδαίες επιδόσεις.

Για μια ακόμη φορά, το διεθνές μίτινγκ, που συγκέντρωσε την «αφρόκρεμα» των Ελλήνων κολυμβητών καθώς και κορυφαίους αθλητές από την Κύπρο και τη Γαλλία, επιβεβαίωσε ότι δεν συγκαταλέγεται τυχαία ανάμεσα στα καλύτερα που διεξάγονται στη χώρα μας. Συνολικά, πάνω από 200 αθλητές από 21 σωματεία μετείχαν στη διοργάνωση, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, η επίδοση που ξεχώρισε ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Εγγλεζάκη ο οποίος πλησίασε το όριο του πανευρωπαϊκού στα 400μ. ελεύθερο (το έχασε για μόλις 30 δέκατα του δευτερολέπτου), εξ’ ου αναδείχτηκε ο κορυφαίος αθλητής των αγώνων. Από την άλλη, καλύτερη αθλήτρια, επιβεβαιώνοντας κιόλας με τις επιδόσεις της ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτό τον καιρό, αναδείχτηκε η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ Αννα Ντουντουνάκη.

Όσον αφορά τον πολυνίκη σύλλογο, αυτός ήταν ο ΑΝΟ Γλυφάδας.

Ο περιφερειακός προπονητής Κρήτης/Δωδεκανήσων Βαγγέλης Παπαδάκης, βρέθηκε στο κολυμβητήριο των Χανίων και, μιλώντας στην σελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό μίτινγκ κολύμβησης.

Τα Βενιζέλεια παλαιότερα, πριν από τη διακοπή τους λόγω κρίσης πέντε περίπου χρόνια πριν, αποτελούσαν έναν κορυφαίο θεσμό, με τη συμμετοχή της ελίτ των αθλητών τόσο από την χώρα μας όσο και διεθνούς επιπέδου.

Πιστεύω πως το μίτινγκ θα ξαναβρεί την αίγλη του, αρχής γενομένης από το φετινό που άφησε μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

Στο αγωνιστικό μέρος είδαμε πολύ καλές επιδόσεις από αρκετούς κολυμβητές, όπως αυτή του Εγγλεζάκη στα 400μ. ελεύθερο ο οποίος έχασε το όριο συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα για μόλις 30 δέκατα του δευτερολέπτου.

Πολύ καλές επιδόσεις είχε και η Άννα Ντουντουνάκη τόσο στα 100μ. πεταλούδα (59.80) όσο και στα 200μ. πεταλούδα (2.16.82), όπως επίσης και οι Μπολάνος και Παπαστάμος. Θεωρώ πως για την εποχή οι χρόνοι ήταν αρκετά καλοί και οι αθλητές μας άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις».

 

Πηγή:
patris.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.