Κομεσίδης: «Χαρά, υπερηφάνεια και δικαίωση»

ΟΦΗ

Με τα αισθήματα αυτά χαρακτηρίζει την επιτυχία της ανόδου του ΟΦΗ στη Super League ο Δημήτρης Κομεσίδης, μιλώντας στο Capitano.gr

Ο 30χρονος αμυντικός, από τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές την εφετινή αγωνιστική χρονιά, πότε ως κεντρικός στόπερ, άλλοτε ως ακραίος αμυντικός, μίλησε στο Capitano.gr για τους λόγους που τον κράτησαν στην ομάδα το καλοκαίρι, την επιτυχία της ανόδου, τους συντελεστές της, αλλά και τον προπονητή του Νίκο Παπαδόπουλο. 

Στον τεχνικό της ομάδας αποδίδει εν πολλοίς το γεγονός πως παρέμεινε σε αυτήν το καλοκαίρι, αν και είχε και άλλες προτάσεις: «Έμεινα στην ομάδα γιατί το ήθελα. Ήταν αυτό το δέσιμο που είχαμε με όλους όσοι ήμασταν από την πρώτη χρονιά. Ο προπονητής ήταν ίσως όμως ο πιο σημαντικός λόγος που με κράτησε. Πίστεψε σε εμάς, σε όλους μας και μας στήριζε συνέχεια. Η πίστη της επίτευξης του στόχου ήταν κάτι που επίσης μέτρησε πολύ. Δεν το καταφέραμε πέρσι και θέλαμε να το πετύχουμε εφέτος. Από εκεί και πέρα όμως ο ΟΦΗ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και όποιος έρθει εδώ, πολύ δύσκολα φεύγει».

Μιλώντας περισσότερο για τη συμβολή του Νίκου Παπαδόπουλου, ο Δημήτρης Κομεσίδης λέει: «Είχε πίστη προς εμάς και εμείς προς αυτόν. Το μετέφερε σε εμάς και τα καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο που είχα θέσει από την αρχή. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ανθρώπινο στοιχείο... Τι να πρωτοπούμε για τη βοήθεια και τη στήριξη που είχαμε σε όλους τους τομείς… είναι ο άνθρωπος που σε κάθε τι συνέβαινε έβρισκε λύσεις και ξεπερνούσαμε τα προβλήματα. Ότι και πω θα είναι λίγο…». 

Κάνοντας μια σύγκριση της περσινής αγωνιστικής χρονιάς με την εφετινή, ο Θρακιώτης ποδοσφαιριστής τονίζει: «Θέλαμε και εμείς το χρόνο μας για να δεθούμε ακόμα καλύτερα και αυτό φάνηκε στην πορεία του εφετινού πρωταθλήματος. Τα προβλήματα που είχαμε και κυρίως η γιγάντωσή τους τον χειμώνα, μας έδεσαν ακόμα περισσότερο. Γίναμε μια οικογένεια και τελικά όλα αυτά που έγιναν ήταν για καλό, σε όλους τους τομείς. Βγάζαμε υγεία. Δείχναμε και ήμασταν χαρούμενοι, γίναμε οικογένεια και αυτό τα λέει όλα».

286464.jpg#asset:5480

Παράλληλα στα λεγόμενά του ο Κομεσίδης επικεντρώνεται σε όλα αυτά που έκαναν τον ΟΦΗ να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες: «Με τις γνώσεις του ο προπονητής και την προετοιμασία που κάναμε το καλοκαίρι, είχαμε τα σωστά εφόδια. Βγάλαμε όλα αυτά που μας έλεγε στο τακτικό κομμάτι. Ήμασταν πειθαρχημένοι, ξέραμε ποιος θα ήταν το στόχος και είχαμε πίστη σε αυτόν. Μας βγήκε το καλύτερο σε όλους τους τομείς και τακτικά και αγωνιστικά. Κάναμε ότι μας ζητούσε ο προπονητής». 

Ερωτηθείς για το αν «φοβήθηκε» κάποια στιγμή ότι δεν μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος, απαντά με νόημα: «Ακόμα και τον Δεκέμβρη που είχαμε τα σοβαρά θέματα και δεν ξέραμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, δεν φοβηθήκαμε. Όταν μείναμε, όσοι μείναμε, το πιστεύαμε όλοι και κανείς δεν είχε φόβο πως δεν θα τα καταφέρναμε. Συνεχίζαμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε και πάλι την ομάδα εκεί που πρέπει να βρίσκεται». 

Μια τόσο σημαντική επιτυχία, περικλείει πολλά συναισθήματα, ποια είναι όμως αυτά που υπερίσχυσαν για τον ίδιο: «Δικαίωση. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας ακόμα και οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου. Είναι απίστευτη η χαρά και η ικανοποίηση που μας διακατέχει για την επίτευξη του στόχου. Μπορεί να το διακρίνει ο κάθε ένας όταν μας δει. Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε. Χαρά, δικαίωση και υπερηφάνεια». 

291719.jpg#asset:5004

Ενώ τέλος για το τι θα χρειαστεί η ομάδα τη νέα αγωνιστική χρονιά, ο Δημήτρης Κομεσίδης υπογραμμίζει με νόημα: «Θα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά αυτό το ξέρει καλύτερα από τον κάθε έναν ο προπονητής και θα κάνει ότι χρειαστεί για να μπορέσει η ομάδα να είναι έτοιμοι. Εγώ εύχομαι να μπορέσω να βοηθήσω και του χρόνου όσο μπορέσω περισσότερο, όσο και όπου με χρειαστεί ο προπονητής. Όλα τα άλλα είναι θέμα κυρίως του προπονητή και των διοικούντων. Ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.