«Κόναν» για ΟΦΗ και Γκέραρντ

SMS
15:46 | 27/04/2018

Άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα contra.gr και τον Σταύρο Καραΐνδρο ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, όπου μίλησε για όλους και για όλα.

Ο προπονητής της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ μιλά για τη μεγάλη του καριέρα στον ΠΑΟ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για τον ΟΦΗ και τον Ευγένιο Γκέραρντ. Στα λεγόμενά του ο Θανάσης Κολιτσιδάκης αναφέρει με απόλυτο τρόπο, πως δεν υπήρξε ποτέ κάτι ύποπτο στους αγώνες με τον ΠΑΟ, όσο εκείνος ήταν ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι αναφορές του για την κρητική ομάδα και τον σπουδαίο Ολλανδό:

- Όντας παίκτης του ΟΦΗ είχες δει ή ακούσει κάτι ύποπτο στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό; Σας είχε πει ποτέ κανείς να έχετε μειωμένη απόδοση; «Όχι, ποτέ! Δεν υπήρχε αυτό που λες. Ήταν δύο ξεχωριστές ομάδες, απλά είχαν αδέρφια ιδιοκτήτες. Δηλαδή, για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον ΟΦΗ έπρεπε να κάτσει να χάσει ο ΟΦΗ; Δεν μπορούσε να τον κερδίσει διαφορετικά; Απλά όταν υπάρχουν δύο αδέρφια σε δύο διαφορετικές ομάδες δημιουργείται μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

- Έχοντας ζήσει από κοντά τον Γκέραρντ, τι ήταν αυτό που έκανε ξεχωριστό τον Ολλανδό; «Σπουδαία προσωπικότητα, τεράστιος προπονητής, μπροστά από την εποχή του. Πράγματα που έκανε ο Γκέραρντ παλιά τα κάνουν ακόμα και σήμερα άλλοι προπονητές. Ο Γκέραρντ με βοήθησε στη μετέπειτα πορεία μου σαν προπονητής. Εγώ τον πρόλαβα ουσιαστικά μία χρονιά στον ΟΦΗ, αλλά έχει αφήσει το στίγμα του. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας έγιναν στη συνέχεια προπονητές. Και σαν σκέψη και σαν προπόνηση και σαν νοοτροπία ήταν κάτι ξεχωριστό, μας έχει επηρεάσει όλους».

- Πώς ήταν με τους παίκτες; Τον φοβόσασταν; «Τον φοβόμασταν, τον σεβόμασταν, τον είχαμε σαν πατέρα. Όλα αυτά τα είχε σε αρμονία. Έκανε έφοδο το βράδυ στα σπίτια των ποδοσφαιριστών για να κάνει έλεγχο, αλλά καθόταν να πιει και ένα ποτό μαζί τους. Δηλαδή, ερχόταν τα μεσάνυχτα να τσεκάρει αν είσαι σπίτι και μετά έμπαινε, έπινε ένα ποτό μαζί σου, σε ρωτούσε αν έχεις πρόβλημα, καθόταν να συζητήσει με τις ώρες. Είχε πειθαρχία, αλλά δεν ήταν μπαμπούλας. Φαντάσου ότι αυτό το κάνει τώρα ο Γκουαρδιόλα, κάπου το διάβασα πρόσφατα. Και ο Γκέραρντ το έκανε πριν 20-30 χρόνια!»

- Δεν το λέω με την κακή έννοια, αλλά ανήκες σε μία γενιά ποδοσφαιριστών που το ρίχνατε και λίγο έξω τα βράδια... «Εννοείται (γέλια). Αντέχαμε, όμως, είχαμε μέτρο. Μπορεί το βράδυ να βγαίναμε στα μπουζούκια και την επόμενη μέρα να ήμασταν οι καλύτεροι στο γήπεδο. Κοίτα, μπορείς να κάτσεις στο σπίτι σου, με δύο γυναίκες για παρέα και να κατεβάσεις ένα μπουκάλι ουίσκι. Ποιος θα σε δει; Το πρόβλημα δεν είναι αν βγαίνεις και που πας, αλλά τι κάνεις και πόσο αντέχεις. Το θέμα είναι να είσαι επαγγελματίας γιατί κρίνεσαι καθημερινά».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.