Κώστας Τσιμίκας: Γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας

16:29 | 14/09/2023

Στα χρόνια που βρίσκεται στη Λίβερπουλ, ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εκτίμηση του Γιούργκεν Κλοπ.

Και μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμη να πάρει τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του, αφού έχει μπροστά του ένα από τα κορυφαία αριστερά μπακ του κόσμου (τον Άντριου Ρόμπερτσον), ωστόσο κάθε φορά που καλείται να αγωνιστεί είναι ετοιμοπόλεμος και δίνει τα πάντα, χωρίς να δημιουργεί ποτέ τον παραμικρό «πονοκέφαλο» στον προπονητή του.

Γι’ αυτό και η Λίβερπουλ όχι μόνο θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Greek Scouser, αλλά τον ανταμείβει και οικονομικά, προσφέροντάς του υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του! Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση των Reds προσφέρει στον Κώστα Τσιμίκα συμβόλαιο έως το 2027, με ετήσιες αποδοχές 3,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο που κάνει τον Κώστα Τσιμίκα τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή στην παρούσα φάση και τον φέρνει στη δεύτερη θέση όλων των εποχών, πίσω από τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος στη θητεία του στη Νάπολι είχε συμβόλαιο 4,5 εκατομμύριων ευρώ τον χρόνο.

Το θέμα της πρόωρης ανανέωσης του Κώστα Τσιμίκα (το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι του 2025) αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά τις επόμενες ημέρες, αφού η Λίβερπουλ θέλει να τελειώνει με αυτό το θέμα, με δεδομένο ότι έχουν ηχήσει αρκετές Σειρήνες για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή (Σεβίλλη, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Άστον Βίλα τον είχαν στο μεταγραφικό στόχαστρο).

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει αγωνιστεί συνολικά σε 62 αγώνες με τη Λίβερπουλ και έχει μοιράσει 12 ασίστ. Στα χρόνια που αγωνίζεται με τους «ρεντς» έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο και ένα Super Cup Αγγλίας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.