Κούγιας: «Ο Ολυμπιακός έχει ετοιμάσει μήνυση για στημένα πρωταθλήματα με 59 κατηγορούμενους»

19:47 | 07/04/2024

Μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού στη Λαμία, ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ετοιμάσει μήνυση 200 σελίδων και θα περιλαμβάνει 59 άτομα απ’ όλα την Ελλάδα που στήνουν τα πρωταθλήματα, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος των ερυθρόλευκων είναι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όλοι βλέπετε πως κάτι πολύ σπουδαίο γίνεται στον Ολυμπιακό. Θέλω να μιλήσω προσωπικά γιατί νιώθω πραγματικά βεβηλωμένος, προσβεβλημένος γι αυτό που μου συνέβη την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο της ΑΕΚ. Όχι μόνο νιώθω πολύ άσχημα, νιώθω σαν πραγματικά να συμβαίνει κάτι τόσο πολύ άσχημο σε αυτή τη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο.

Θέλω να σας πω ότι 41 ολόκληρα χρόνια υπήρξα ιδιοκτήτης ομάδων, ιστορικών ομάδων. Ποτέ δεν κατηγορήθηκα ότι έβρισα κάποιον αντίπαλο. Κάποια μεμονωμένα περιστατικά υπήρχαν πάντοτε. Αλλά το να είμαι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, να πηγαίνω μόνος μου στο γήπεδο και ένα ολόκληρο γήπεδο να βρίζει την οικογένειά μου, την πρώην γυναίκα μου, τα παιδιά μου, εμένα προσωπικά, τη νεκρή μητέρα μου, επί δύο ώρες και στο τέλος να κάνει κι ανακοίνωση – καταγγελία η ΑΕΚ εναντίον μου. Και το χειρότερο απ’ όλα να διανέμουν video μέσω αυτού του αλήτη του Τριανταφυλλόπουλου, το οποίο δυσφημεί την προσωπικότητά μου.

Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος. Έχω χαρίσει στη δικαιοσύνη στιγμές, οι οποίες είναι ανεπανάληπτες. Όμως δεν δέχομαι ποτέ αυτό που συνέβη και ειδικά όταν έχω αυτή την ιερή θέση. Του να είμαι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού οπουδήποτε, να είμαι ο νομικός σύμβουλος και κάποιοι να προσπαθούν να με δυσφημήσουν. Δεν θα κάνω πίσω πουθενά. Έχω ζητήσει τα video του αγώνα. Ήδη τα έχω κοινοποιήσει στην κα. Σταμολέκα, την αθλητική δικαστή. Γιατί πραγματικά αυτή η προσβολή της προσωπικότητάς μου δεν πρόκειται να περάσει.

Κατά τα άλλα, θέλω να σας πω ότι εμείς μέσα στην εβδομάδα, λόγω του προβλημάτων με το βεβαρημένο πρόγραμμα του επαγγέλματός μου, θα κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εγώ, ο οργανισμός του Ολυμπιακού έχουμε ετοιμάσει μια μήνυση που φτάνει στις 200 σελίδες. Θα είναι 59 κατηγορούμενοι απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτοί οι 59 κατηγορούμενοι έχουν στήσει όλα τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Από τη Super League 1 έως τη Super League 2 και τη Γ’ Εθνική.

Υπάρχουν διαιτητές, μπράβοι, κακοποιοί. Θα κατατεθούν όλοι στην Εισαγγελία του Αρείου Παγου. Ο Ολυμπιακος έχει πάρει 47 πρωταθλήματα, θα πάρει κι άλλα, το σημαντικό είναι να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι κι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ θα προσέλθει σε αυτό. Ήδη έχει προσέλθει ο οργανισμός του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο να είναι το κορυφαίο αντικοινωνικο κινημα. Ολος ο οργανισμός του Ολυμπιακού κινητοποιείται σε αυτό. Μπορεί να πάρουμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός θα ταυτιστεί με την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Θα τελειώσει όλο αυτό.

Ο Ολυμπιακός έχει στόχο το πρωτάθλημα κα τον τελικό του Conference, θέλει όμως και να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Το να είσαι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είναι κάτι που μου χρώσταγε ο Θεός. Είναι απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι άλλο να εκπροσωπείς τη Λάρισα, την Παναχαϊκή κι άλλο να εκπροσωπείς τον Ολυμπιακό. Θα φύγουν οι κακοποιοί που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο«.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.