Κουρμπέλης: «Δεν ήταν ανθρώπινο αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη, θα μάθουμε γρήγορα το μέλλον μου»

13:20 | 23/05/2023

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού άνοιξε την καρδιά του και μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το χαμένο πρωτάθλημα και την εξέλιξη της Super League, ενώ απάντησε αινιγματικά σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη μέρα στην καριέρα του.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δημήτρης Κουρμπέλης σε μία σπάνια… εξομολόγηση στην εκπομπή “Μοnday FC” της NOVA, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασε, όταν αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ενώ τόνισε και ότι θα έπρεπε να είχε ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα είπε στο συνδρομητικό κανάλι ο διεθνής μέσος:

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του και αν ήταν ο τραυματισμός: «Ναι με διαφορά. Έμεινα 14 μήνες έξω. Στο χιαστό ξέρεις ότι θα μείνεις συγκεκριμένο χρόνο έξω. Στην περίπτωσή μου ήταν να μείνω δύο μήνες έξω. Τότε τραυματίστηκα Δεκέμβριο και χειρουργήθηκα τον Γενάρη. Πίστευα ότι θα μείνω δύο μήνες έξω. Έγιναν λάθη στην διαδρομή από όλους. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Ξενοφώντα Κωνσταντάκη που έχουμε στον Παναθηναϊκό».

Για το πως ένιωσε όλο αυτόν τον καιρό που έμεινε εκτός: «Είχε φτάσει πολλές φορές η φωνή που μου έλεγε ότι δεν πάει άλλο. Είμαι εγωιστής και πάντα σηκωνόμουν. Δεν ήμουν από αυτούς που θα το παρατήσουν».

Για την επιστροφή του και αν είχε άγχος: «Το ξεκίνημα της πρώτης χρονιάς δεν ήταν καλό. Εγώ μπήκα στο καλό διάστημα. Είχα ένα άγχος ναι. Ο κόσμος ήταν στο πλευρό σε όλη τη διαδρομή. Έπαιρνα πάντα θετικά μηνύματα. Το μόνο μου άγχος ήταν να είμαι καλά με το κορμί μου. Μέχρι το καλοκαίρι ήταν μια μεταβατική περίοδος για μένα. Ήθελα να αποκτήσω ρυθμό. Μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία ένιωθα καλά. Όταν μπήκα η ομάδα είχε πίεση, καθώς παλεύαμε να μπούμε στην Ευρώπη. Είχαμε μιλήσει με τον Γιοβάνοβιτς. Ο Γιοβάνοβιτς με στήριξε. Το πρώτο μισό ήξερα ότι δεν θα είμαι βασικός. Το είχα δεχτεί, ήταν λογικό».

Για τη θέση που του ταιριάζει: «Αυτή τη χρονιά νιώθω 8αρι με λίγο 6αρι. Θέλει κι άλλη δουλειά η θέση 8. Προσπάθησα πολύ όλο το χρόνο. Ποτέ δεν πρέπει να επαναπαύεσαι. Στον Αστέρα έπαιξα πολλά ματς ως στόπερ, αλλά και στα χαφ».

Για το αν ένιωσε το καλοκαίρι ότι η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό: «Ήταν κάτι που το σκεφτόμασταν όλοι. Ξέραμε ότι είχαμε τα εχέγγυα. Πιστεύαμε ότι θα πάει καλά η χρονιά».

Για το τι γεύση του αφήνει η χρονιά: «Ήταν πολύ ωραίο να βρίσκεσαι στην πρώτη θέση, αλλά μεγάλη πίκρα και στεναχώρια που δεν καταφέραμε να το πάρουμε. Ήταν ένα πρωτάθλημα που το διεκδικούσαν όλοι».

Για το τι έγινε τον Ιανουάριο: «Σε καμία περίπτωση δεν αξίζαμε όλες αυτές τις απώλειες. Με τον Ιωνικό χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Στον πρώτο γύρο κερδίζαμε με λιγότερο καλές εμφανίσεις ενώ στον δεύτερο το ανάποδο. Μας πήγε ποδοσφαιρικά στον πρώτο γύρο, αλλά μετά το αφαίρεσε σε τρεις εβδομάδες. Θέλω να είμαι ειλικρινής στην ζωή μου. Θα μπορούσε να δυναμώσει κι άλλο η ομάδα. Όταν έχεις μια διαφορά 8 πόντων ξέρεις ότι πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Δεν είχαμε το βάθος που χρειαζόμασταν. Αν βέβαια δεν είχαμε κάνει αυτόν τον Γενάρη, δεν θα το συζητούσαμε. Ήταν έναν πρωτάθλημα που όλοι είχαν τις στιγμές τους. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήταν οι καλύτερες ομάδες. Η ΑΕΚ το πήρε για μικρές λεπτομέρειες και εμείς το χάσαμε για λεπτομέρειες».

Για τα ματς που θα ξαναέπαιζε: «Το πρώτο είναι στο Καραϊσκάκη. Κρινόταν ένα πρωτάθλημα και η ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Δεν ήταν ανθρώπινο αυτό που έγινε. Δεν μπορείς να παλέψεις με Θεούς και Δαίμονες. Περιμέναμε να μας δώσουν παραπάνω μέρες. Δεν το λέω επειδή έτυχε στην ομάδα μου. Στην ουσία μας μείωσαν την πιθανότητα να πετύχουμε τον στόχο μας. Ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα για μας, καθώς πολλοί παίκτες δεν είχαν καν προπονηθεί. Το Σάββατο το απόγευμα μάθαμε ότι θα παίξουμε Δευτέρα. Θέλαμε να παίξουμε υγιείς. Ακούγαμε από τον Οκτώβριο ότι δεν θα αντέξουμε. Κακές γλώσσες υπάρχουν πολλές».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πως αντέδρασαν όταν έμαθαν ότι θα παίξουν Δευτέρα: «Εμείς από την πλευρά μας όταν μας είπαν Δευτέρα, είπαμε πάμε Δευτέρα. Μέσα στο ματς καταλάβαμε ότι δεν γίνεται. Κατά τη διάρκεια καταλάβαμε ότι δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι λόγω των προβλημάτων».

Για το αν ήταν το ματς της χρονιάς με την ΑΕΚ: «Ήταν ναι. Η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλύτερη. Μετά κάπως έσβησε το ματς. Και οι δύο ήθελαν να αποφύγουν την ήττα. Ποτέ δεν παίζει μόνος σου. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Δεν ήταν κακό όμως το αποτέλεσμα».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Εκεί αν κερδίζαμε θα παίρναμε μεγάλο προβάδισμα. Ήταν διαφορετικό να πήγαινες για δύο αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός στο μεταξύ μας ματς έπαιζε πολύ κλειστά. Και αυτό μας δυσκόλευε».

Για το αν έγινε ένα βήμα μπροστά: «Είναι ένα βήμα. Ο κόσμος ήρθε ξανά στο γήπεδο και είναι βήμα προόδου. Επιστρέφει στην Ευρώπη η ομάδα. Ο κόσμος έδειξε όλη τη χρονιά ότι είναι δίπλα μας. Ακόμα και τον Γενάρη ήταν δίπλα μας. Περίμενα στο τελευταίο ματς θα μας χειροκροτήσουν. Είδαν ότι τα δώσαμε όλα, δεν είναι τυφλοί».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.