​Κουτσιανικούλης: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος του»

16:55 | 27/09/2022

O Bασίλης Κουτσιανικούλης μίλησε στο σάιτ apexsports.gr για το επόμενο βήμα της καριέρας του, την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μέλλον του όταν αποχωρήσει από αυτό.

- Τι σε έκανε να αποδεχθείς την πρόταση του ΑΟΤ;

«Ολα ξεκίνησαν από τη γνωριμία που είχαμε με τον κ. Παναγιώτη Ματζάνα και όταν μου τηλεφώνησε και μου είπε το πλάνο της ομάδας δεν το σκέφτηκα και πολύ. Αποδέχθηκα την πρόταση και πλέον τα Τρίκαλα αποτελούν το νέο ποδοσφαιρικό σπίτι μου».

- Οι στόχοι της ομάδας για την νέα σεζόν ;

«Οι στόχοι μας πλέον είναι ξεκάθαροι. Είναι η επάνοδος της ομάδας στην sl2. Θα παλέψουμε όλα τα παιδιά και στο τέλος της σεζόν θα το καταφέρουμε».

- Η περσινή σεζόν με την Αναγέννηση Καρδίτσας πως ήταν και τι εντυπώσεις σου άφησε ; Τι θα κρατούσες από εκεί και τι θα άφηνες ;

«Με την ομάδα της Καρδίτσας ξεκινήσαμε με τα μεγαλύτερα όνειρα. Την άνοδο στη Α εθνική. Ήταν ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τους εύχομαι φέτος να πανηγυρίσουν όλους τους στόχους που έχουν θέσει».

- Ποια θα χαρακτήριζες έως τώρα την καλύτερη χρονιά ποδοσφαιρικά για εσένα;

«Σε βάθος χρόνου μου έρχονται αρκετές χρονιές σπουδαίες για εμένα. Είτε ήταν η χρονιά της μεταγραφής μου είτε οι άνοδοι που είχαμε, οπότε δεν θέλω να στιγματίσω κάποια συγκεκριμένη χρονιά»

- Ποιος και πως είναι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης έξω από το γήπεδο στην καθημερινή του ζωή;

«Εκτός γηπέδου ασχολούμαι ιδιαίτερα με τον κόσμο του gaming, με τον γιο που είναι ότι πολύτιμο έχω και φυσικά ο,τι έχει σχέση με βοήθεια στη γυναίκα μου που λείπει αρκετές ώρες στην σχολή μπαλέτου».

- Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί για εσένα ;

«Γενικώς δεν είμαι ένας άνθρωπος που κρύβομαι ή κρατάω κρυφά πράγματα. Πλέον μέσω τον social media ανεβάζω καθημερινά τι κάνω και που βρίσκομαι μέσα στην μέρα».

- Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο , τι έχεις να πεις σχετικά με το επίπεδο , με το πώς λειτουργεί και με το πώς θα έπρεπε ενδεχομένως να λειτουργεί;

«Το ποδόσφαιρο πλέον στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο, και δεν χρειάζεται να το πω εγώ, είναι ολοφάνερο ότι κάθε χρονιά που περνάει παρακμάζει. Πέρα από την Α εθνική που ασχολούνται όλοι, τα υπόλοιπα είναι περιττά να τα πω. Στο έλεος…».

- Είχες χαρακτηριστεί κάποια στιγμή ως ο “Έλληνας Μέσι” . Πως το διαχειρίστηκες τότε; Θεωρείς πως βοήθησε την καριέρα σου ή της έβαλε παραπάνω απαιτήσεις;

«Δεν θεωρώ ότι κάποιον τον βοηθάει η όχι αν τον χαρακτηρίζουν με κάποιον. Από εκεί και πέρα εμένα μου άρεσε που με έλεγαν έτσι. Με παρομοίαζαν με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου».

- Είσαι ευχαριστημένος με την έως τώρα πορεία σου στα γήπεδα ή θεωρείς πως θα μπορούσες να είχες κάνει μια καλύτερη καριέρα, ενδεχομένως και στο εξωτερικό;

«Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος με την καριέρα μου. Είναι ένα ερωτηματικό για εμένα εάν πήγαινα στο σωστό timing στο εξωτερικό. Αν υπήρχαν άλλα πράγματα και να είχα άλλη καριέρα».

- Έχεις σκεφτεί τι θα κάνει όταν αποσυρθείς από την ενεργό δράση; Είναι στο μυαλό σου να παραμείνεις στον χώρο του ποδοσφαίρου από κάποιο άλλο πόστο;

«Φυσικά έχω σκεφτεί και ήδη έχω κάνει κάτι με τη γυναίκα μου. Θέλω σίγουρα να κάνω και κάτι ακόμη το οποίο αυτή την στιγμή με όλα αυτά που γίνονται στις μέρες δεν είναι για μεγάλα ανοίγματα. Τελειώσαμε φέτος και το δικό μας σπίτι και σιγά-σιγά θα μπούνε όλα σε μια σειρά. Με το ποδόσφαιρο δεν ξέρω αν θα συνεχίσω, πραγματικά πιστεύω μόνο αν ασχοληθεί ο γιός μου θα με ξαναδώ στο ποδόσφαιρο. Αλλιώς δεν έχω σκεφτεί ή φανταστεί τον εαυτό μου στο χώρο».

- Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που ξεκινάει τώρα το ποδόσφαιρο και το βλέπει ως “όνειρο ζωής” να κάνει καριέρα;

«Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ξεχάσει τις ζωές που κάνουν οι φίλοι του. Θα πρέπει από την αρχή να φτιάξει έναν τρόπο ζωής στο οποίο να κοιτάει την διατροφή τα γεύματα του, τις προπονήσεις του και φυσικά τον σωστό ύπνο. Εάν φτιάξει μια σωστή νοοτροπία και με σωστή διαχείριση από ανθρώπους που γνωρίζουν θα έχει όλες τις βάσεις ώστε να ξεκινήσει να ονειρεύεται. Και συμβουλή δική μου μόνο εξωτερικό».

- Ποια ομάδα θεωρείς ότι θα πάει την Super League φέτος;

«Φέτος είναι θεωρώ μετά από χρόνια ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με πολλές ομάδες που θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν και να δώσουν μια άλλη αίγλη σ’αυτό το πρωτάθλημα. Ελπίζω να είναι έτσι μέχρι το τέλος ώστε να υπάρχει μια έντονη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου».

Πηγή: apexsports.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.