Κρατάει το πρώτο, πετάει το δεύτερο…

Απόψεις

Στο «Κλ. Βικελίδης» σταμάτησε η συγκομιδή βαθμών του Εργοτέλη, χωρίς όμως η ευθύνη να τον βαραίνει απόλυτα.

Αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε «ψέξει» τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει αμυντικά τα παιχνίδια της η κρητική ομάδα. Κόντρα στον Άρη όμως για 45 λεπτά, είδαμε μια αλλαγμένη προς το καλύτερο λειτουργία, η οποία απέδωσε εξαιρετικά και είχε τους Θεσσαλονικείς να μη μοιάζουν με την ομάδα που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, σχεδόν από την αρχή του. 

Σωστές πάσες, αλληλοκαλύψεις, ψύχραιμες επιλογές και έχοντας μπλοκάρει τον Άρη στη δημιουργία φάσεων, κρατούσε με σχετική ευκολία το μηδέν. Την ίδια στιγμή όμως η επιθετική δράση ήταν περιορισμένη, παρόλα αυτά έχασε τη σημαντική ευκαιρία στο 31’ η οποία αν γινόταν γκολ, με εγκλωβισμένο τον Άρη και την πίεση του κόσμου του, καθώς είχαν αρχίσει ήδη οι αποδοκιμασίες, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Με τα «αν» όμως δεν μπορείς να προχωράς. 

Επίσης δεν μπορείς να ζητάς από μια ομάδα η οποία είναι φανερό πως ακόμα και τώρα προσπαθεί να βρει το πώς θα συνδυάζει τις αρετές της με τις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα, να έχει εξίσου καλή και επιθετική λειτουργία. Υστέρησε στη δημιουργία φάσεων, όμως είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να έχει ταυτόχρονα εξαιρετική εικόνα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, αλλά να διαθέτει και την ουσία και παράλληλα να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε αγώνα. 

Οπότε με την όποια επιείκεια, η εικόνα του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη ήταν θετική και τέτοια που πρέπει να είναι σε ανάλογα ματς. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στην επανάληψη και συγκεκριμένα από το σημείο που ήρθε το αυστηρό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και μετά. Ο Άρης βρήκε το εύκολο γκολ, καθώς μέχρι τότε ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν να έχει λύσεις απέναντι στον Εργοτέλη και τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα για αυτόν και χειρότερα για την κρητική ομάδα. 

Αυτό είναι που θα πρέπει να «αφήσει» από την αναμέτρηση. Τη σπασμωδική αντίδραση η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ηρεμία, τη συνοχή και το καθαρό μυαλό που είχε. Προσπαθούσε μεν να βγει μπροστά και να κάνει φάσεις για την ισοφάριση, όχι με σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα να χαλάσει την εικόνα που είχε στα μετόπισθεν και να γνωρίσει στη συνέχεια μια ήττα με ένα σκορ που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική του παρουσία. 

Η μεστή, ουσιαστική παρουσία του πρώτου ημιχρόνου, σε συνδυασμό με μια περισσότερο ψύχραιμη αντίδραση όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ, μπορούν να φέρουν όχι μόνο την παραμονή, αλλά και αυτό που θέλουν περισσότερο να έχουν εφέτος η τεχνική ηγεσία και οι διοικούντες του συλλόγου…

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.