Κρατάει τον βαθμό και τίποτε άλλο!

ΟΦΗ

Ένας κακός ΟΦΗ πήρε βαθμό από τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» (1-1), προβληματίζοντας με την απόδοσή του

Ο Όμιλος είχε... Άγιο και διατήρησε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, καθώς έφερε την 4η ισοπαλία του σε 4 αναμετρήσεις. Ήταν απογοητευτικός και είχε... σύμμαχο την τύχη.

Ο Επασί υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Νέιρα, Γαγιέγος και Μπαλογιάννης, στα «φτερά» της επίθεσης οι Ντουρμισάι και Λάμπρου και στην κορυφή ο φαν Ντάινεν.

Τι κι αν προηγήθηκε;

Οι Ηπειρώτες ήταν πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα και θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Το παιχνίδι, ωστόσο, άρχισε ιδανικά για τους «ασπρόμαυρους, αφού μόλις στο 9’ ο Λάμπρου κέρδισε πέναλτι από τον Κάργα, το οποίο έδωσε μέσω VAR ο Αγγελάκης και μετέτρεψε σε γκολ ο Νέιρα, για να γίνει το 0-1.

Οι «κυανόλευκοι», πάντως, διατήρησαν την επιθετικότητα τους και στο 20’ ο Επασί πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Κάργα. Οι παίκτες του Μεταξά, ωστόσο, ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα. Ο Γιαννούλης έκανε το λάθος, ο Μιλιντσεάνου πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ σημείωσε το 1-1.

Ο ΟΦΗ δεν ήταν καθόλου καλός, ο αντίπαλος κυκλοφορούσε την μπάλα και δημιουργούσε ρήγματα στην αριστερή πτέρυγα των φιλοξενούμενων, με τους Σάλιακα και Μορέιρα να συνεργάζονται σωστά.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε άσχημες αντιδράσεις στην άμυνα, οι ποδοσφαιριστές του δεν ήταν συγκεντρωμένοι και ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο. Οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν προϋποθέσεις, παρόλο που δεν είχαν άλλη επικίνδυνη στιγμή.

Ήταν πολύ τυχερός…

Ο Όμιλος ήταν σαν… υπνωτισμένος στις αρχές της επανάληψης. Τίποτα δε λειτουργούσε όπως έπρεπε και οι Ηπειρώτες με έναν εξαιρετικό Σάλιακα έφταναν εύκολα κοντά στην περιοχή του Επασί. Στο 47’, μάλιστα, ο Σνάιντερ αστόχησε μόνος από το ύψος του πέναλτι.

Η νωθρότητα συνεχιζόταν για τους «ασπρόμαυρους», ο «Άγιαξ» αναπτυσσόταν ορθά και στο 56’ ο Εραμούσπε «άγγιξε» με κεφαλιά το δεύτερο γκολ για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ξεκάθαρα εκτός παιχνιδιού και οι Γιαννιώτες είχαν τεράστια ευκαιρία στο 60’, όταν ο Επασί έκανε καταπληκτική επέμβαση σε σουτ του Μορέιρα από πολύ κοντά.

Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη για τους «κυανόλευκους», με τον ΟΦΗ να είναι τυχερός, μιας και τα λάθη ήταν πολλά και παιδαριώδη.

Αν και… εκτός τόπου και χρόνου, το σύνολο του Νιόπλια λίγο έλειψε να προηγηθεί στο 72’, όταν ο «κεραυνός» του Ντουρμισάι από περίπου 25 μέτρα βρήκε στο δοκάρι, με τον Λοντίγκιν να ακουμπάει όσο πρέπει την μπάλα για να μην καταλήξει στα δίχτυα.

Με την είσοδο του ντε Γκουζμάν ο ΟΦΗ βελτιώθηκε λιγάκι και μετά το 70’ φάνηκε να… ξυπνάει. Οι γηπεδούχοι, παράλληλα, κουράστηκαν να πιέζουν και το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάργας, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Μορέιρα, Σνάιντερ, Περέα (93’ Λιάσος), Μιλιντσεάνου (78’ Τριάδης).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (56’ λ.τρ. Διαμαντής, 65’ Κοροβέσης), Γιαννούλης, Νέιρα (82’ λ.τρ. Σελίμοβιτς), Γαγιέγος, Μπαλογιάννης (65’ ντε Γκουζμάν), Ντουρμισάι, Λάμπρου, φαν Ντάινεν (82’ Γρίβας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το φιλμ του αγώνα

Το γκολ του Νέιρα και ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός για τους σεισμόπληκτους

Έτσι ισοφάρισε τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ Γιάννινα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.