Το πάλεψε, αλλά... ίδιο πικρό φινάλε

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ «πλήρωσε» το κακό τελευταίο του δεκάλεπτο στο ματς και έχασε 2-1 από τον Ολυμπιακό.

Ο Όμιλος ήταν για 80 λεπτά πολύ καλός στο «Καραϊσκάκης» και «άγγιξε» το θετικό αποτέλεσμα. Για ακόμη μία συνάντηση, πάντως, στο τέλος δεν άντεξε, έμεινε στο μηδέν και αδίκησε τον εαυτό του.

Ο Γιώργος Σίμος αποφάσισε ν’ αλλάξει σχηματισμό στο συγκρότημα του και πήρε από το γνώριμο 4-2-3-1 σ’ ένα 5-4-1.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή την τετράδα συνέθεσαν οι Σακόρ, Στάικος, Βίκτορ και Ναμπί και στην κορυφή έπαιξε ο Μάνος.

Διαβασμένος…

Με την αλλαγή συστήματος ο 42χρονος τεχνικός θέλησε να «θωρακίσει» το σύνολο του μεσοαμυντικά. Και στα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, ωστόσο δεν ένιωθαν και απειλή.

Η ομάδα του Ηρακλείου δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να βρουν ρυθμό, που είχαν περιοριστεί σε μια «άκαρπη» υπεροχή.

Το πρώτο… καρδιοχτύπι στον ΟΦΗ το ένιωσαν στο 26’ με τη γυριστή κεφαλιά του Χασάν, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Αιγύπτιος φορ εκμεταλλεύτηκε την συρτή σέντρα του Γκασπάρ και σκόραρε (1-0).

Ο Όμιλος δεν αποσυντονίστηκε μετά απ’ το γκολ που δέχτηκε, όμως δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος απέναντι από τον Αλέν. Στο 36’, πάντως, ζήτησε πέναλτι για χέρι του Καφού, αλλά ο Βρέσκας είχε αντίθετη άποψη.

Οι παίκτες του Σίμου δεν είχαν τρόπους για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά, ωστόσο στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σακόρ με ωραίο αριστερό διαγώνιο σουτ ισοφάρισε (1-1). Οι φιλοξενούμενοι ήταν διαβασμένοι και στο πρώτο μισό είχαν πολύ καλή εικόνα.

Τα χάλασε πάλι στο τέλος

Με την είσοδο του Βαλμπουενά και του Ομάρ στο 46’, ο Μάρτινς θέλησε να κάνει πιο επιθετικό το σύνολο του στην επανάληψη.

Ο ΟΦΗ, παρόλα αυτά, είχε θετικότατη αντίδραση και με σοβαρό προφίλ ήλεγχε το ματς, ενώ συνέχιζε να μην αφήνει τον Ολυμπιακό να πάρει τα «ηνία».

Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», μάλιστα, έριξε στο 61’ στη «μάχη» του Νέιρα, Μεγιάδο και Φιγκεϊρέντο με σκοπό να «φρεσκάρει» την ομάδα του, αλλά και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Οι Φορτούνης και Βαλμπουενά έβαλαν πίεση στον ηρακλειώτικο σύλλογο, που, όμως, κρατούσε μακριά από τον Σωτηρίου τους Πειραιώτες.

Η αμυντική λειτουργία του Ομίλου ήταν πάρα πολύ αποδοτική και ο χρόνος κυλούσε υπέρ του. Οι ποδοσφαιριστές του Σίμου δεν άφηναν χώρους στον Ολυμπιακό και οι γραμμές του ήταν κοντά, εκμηδενίζοντας τα περιθώρια δράσης στους πρωτοπόρους.

Στο 80’, βέβαια, ο Ομάρ κέρδισε πέναλτι από τον Βίκτορ, ωστόσο ο Βαλμπουενά, που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα δοκάρι και άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη μεγάλη στιγμή, όμως ο Σωτηρίου είπε «όχι» στον Ελ Αραμπί σε τετ α τετ.

Ο ΟΦΗ έχασε τη συγκέντρωση του στα τελευταία λεπτά και στο 82’ ο Χασάν με κεφαλιά, έπειτα από καταπληκτική σέντρα του Ομάρ, πέτυχε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι χάλασαν ξανά την εικόνα τους στο φινάλε και στο 85’ θα μπορούσαν να δεχτούν και τρίτο τέρμα από τον Καμαρά. Η ήττα, έτσι, τους αφήνει και πάλι μια πικρή γεύση, αφού πραγματοποίησαν μία σημαντική προσπάθεια στο φαληρικό στάδιο.

Στο 92’, βέβαια, ο Ναμπί λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Αλέν, Καμαρά, Φορτούνης (83’ Μπουχαλάκης), Σισέ, Καφού (57’ Ελ Αραμπί), Μπα, Γκασπάρ, Χασάν (83’ Λοβέρα), Γκιλιέρμε, Μασούρας (46’ Ελαμπντελαουΐ), Τσιμίκας (46’ Βαλμπουενά).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (89’ Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (61’ Μεγιάδο), Στάικος (61’ Νέιρα), Βίκτορ, Σακόρ (72’ Μπράουν), Ναμπί, Μάνος (61’ Φιγκεϊρέντο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.