Κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της Volley League

19:17 | 10/05/2020

Την Τρίτη θα διεξαχθεί ακόμα ένα κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, όπου είναι πιθανό να αποφασιστεί το τι θα γίνει με το φετινό πρωτάθλημα. Τέσσερα είναι τα σενάρια για συνέχιση, αλλά και οριστική διακοπή. «Αγκάθι» το 8/10 για απόφαση.

Με την ΕΟΠΕ να έχει αποφασίσει την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της λόγω κορονοϊού, μένει να δούμε τι θα γίνει με την ΕΣΑΠ και την Volley League Ανδρών. Σε αυτή των Γυναικών, όπως γράψαμε και χθες η απόφαση είναι κοινή για όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. Δηλαδή ο πρώτος παίρνει τον τίτλο (στην προκειμένη ο Ολυμπιακός) και δεν πέφτει κανείς, εκτός από ομάδες που έχουν υποβιβαστεί και τυπικά (όπως η Ηλιούπολη). Μια απόφαση που δεν άρεσε σε ομάδες, με τον Παναθηναϊκό ήδη να έχει ζητήσει το βίντεο της τηλεδιάσκεψης και τον ΠΑΟΚ με δική του θέση να ξεκαθαρίζει πως είναι αντίθετος σε ανάδειξη πρωταθλητή.

Στους άνδρες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ήδη με επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει αναφερθεί πως μέσα στον Μάιο θα αρχίσουν οι προπονήσεις, ενώ όπως έχει γνωστοποιήσει και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μέχρι τις 20 του μήνα, θα μπορέσουν οι ομάδες να μπουν στα γήπεδα.

Αυτή η ημερομηνία θα είναι οδηγός στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Τρίτη. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό συμβούλιο, αν και υπάρχει και σοβαρή πιθανότητα να μην παρθεί απόφαση και να εξαντληθεί το περιθώριο του να πάμε μέχρι τις 20 Μαΐου και βλέπουμε.

Αυτό που θα γίνει σίγουρα την Τρίτη, είναι να συζητηθούν τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με τις τύχες του φετινού πρωταθλήματος. Αρχικά το πρώτο είναι πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αρκεί φυσικά να το επιτρέψουν οι συνθήκες και η πανδημία. Αν προκριθεί αυτό το σενάριο, τότε μένει να δούμε το πως θα συνεχιστεί. Δηλαδή με όλες τις ομάδες ή μόνο με τις τέσσερις οι οποίες και θα παλέψουν για τον τίτλο.

Το άλλο σενάριο είναι το να υπάρξει οριστική διακοπή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφασιστεί το αν θα αναδειχθεί πρωταθλητής ή όχι. Στην δεύτερη περίπτωση θα δοθούν κανονικά οι θέσεις στην Ευρώπη, όπως άλλωστε και στην πρώτη. Για οριστική διακοπή και ανάδειξη ή όχι πρωταθλητή θα χρειαστούν τα 8/10 και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήδη έχουν εκφραστεί στην οριστική διακοπή χωρίς πρωταθλητή και μένει να δούμε τι θα κάνουν και οι άλλες 8.

Με δεδομένο πάντως το ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τις 20 Μαΐου που έχει πει ο Υφυπουργός πως θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για προπόνηση, είναι πολύ πιθανό να μην βγει απόφαση και να έχουμε και νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Να εξαντληθεί δηλαδή κάθε περιθώριο για να τελειώσει το πρωτάθλημα, κάτι που και οικονομικά συμφέρει την διοργανώτρια αρχή, καθώς θα λάβει τα χρήματα της ΕΡΤ που για το άθλημα είναι ένα σημαντικό ποσό.

Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί κάτι την Τρίτη και αν αποφασιστεί και μετά θα μπορούμε να γράψουμε περισσότερα, τονίζοντας πως το αγκάθι είναι το 8/10 ειδικά αν η απόφαση είναι η διακοπή και θα πρέπει να οριστεί ή όχι πρωταθλητής.

Πηγή: gazzetta.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.