Ξεκινάει το Wimbedon!

12:13 | 02/07/2018

​Όλα έτοιμα για την πολυαναμενόμενη έναρξη του τρίτου Grand Slam της σεζόν με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Στέφανο Τσιτσιπά να πρωταγωνιστούν στο πρόγραμμα της Δευτέρας στο οποίο υπάρχει και το τεράστιο ντέρμπι Βαβρίνκα-Ντιμιτρόφ!

Στον απόηχο της είδησης - βόμβα, της αποχώρησης δηλαδή του Αντι Μάρεϊ πριν καν ξεκινήσει το τουρνουά, το Wimbledon ξεκινά κανονικά τη Δευτέρα 2/6, συγκεντρώνοντας, όπως κάθε χρόνο φυσικά, τα βλέμματα των απανταχού φίλων του τένις!

Από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, πιάνουν δουλειά κορυφαίοι τενίστες ενώ η φετινή κλήρωσε έβγαλε πολύ μεγάλα ντέρμπι από τον πρώτο μόλις γύρο τα οποία και θα σας αναφέρουμε!

Πρώτα απ’όλα, τα βλέμματα πέφτουν στον υπερασπιστή του τίτλου, τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί πετυχημένα Wimbledon για πρώτη φορά μετά το 2007(!), σχεδόν στα 37 του χρόνια, ένα οπωσδήποτε πολύ δύσκολο κατόρθωμα!

Ο Φεντ ξεκινά λοιπόν στις 15:00 GR τις υποχρεώσεις του στη φετινή διοργάνωση με τον τενίστα που είχε κερδίσει πέρσι στο ίδιο τουρνουά έναν γύρο αργότερα, τον Ντούσαν Λάγιοβιτς!

Ο Σέρβος τενίστας κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ειδικά στο χώμα έκανε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις ενώ αποδεδειγμένα μπορεί να αποδώσει σε όλες τις επιφάνειες.

Η τελευταία αγωνιστική εικόνα του Ελβετού στο Χάλε δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, ωστόσο, το Wimbledon είναι πάντα μία άλλη ιστορία και συνήθως ο “Βασιλιάς” βρίσκει εκεί τα πατήματά του από πολύ νωρίς, κάτι που θα επιχειρήσει και φέτος με στόχο τον ένατο τίτλο του στο Λονδίνο!

Φυσικά, για το ελληνικό κοινό, όλη μας η προσοχή πέφτει στην προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να προκριθεί για πρώτη φορά στον δεύτερο γύρο του αγαπημένου του τουρνουά, όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει!

Ο Στεφ, δίχως να εμπλακεί σε προκριματικούς γύρους και όντας μάλιστα seeded(!) στη διοργάνωση, θα αγωνιστεί με τον προερχόμενο από τα προκριματικά Γκρεγκουάρ Μπαρέρ, Νο193 στον κόσμο περίπου στις 17:00 GR.

Δεν το συζητάμε ότι ο Ελληνας τενίστας είναι το απόλυτο φαβορί αλλά οι πρώτοι γύροι κρύβουν πάντα τεράστιους κινδύνους ειδικά κόντρα σε τενίστες που βρίσκονται σε winning streak από τους προκριματικούς γύρους.

Στο αντρικό ταμπλό, το ματς που μαγνητίζει, ίσως, τα περισσότερα βλέμματα είναι φυσικά το τεράστιο ντέρμπι του Σταν Βαβρίνκα με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Η πολύ χαμηλή κατάταξη του βετεράνου Ελβετού τον φέρνει σε μία πολύ δύσκολη κλήρωση από τον πρώτο γύρο με τον Ντιμιτρόφ φυσικά να προτιμά κάποιον άλλο αντίπαλο από τον Stan The Man για την πρεμιέρα του στη διοργάνωση!

Ενα ματς που θα μπορούσε, σε άλλη περίοδο, να είναι κάλλιστα και ημιτελικός Slam, θα ξεκινήσει στις 18:30 GR συγκεντρώνοντας όπως είναι φυσικό τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο Ντίμι είναι μεν το φαβορί απέναντι στον ανέτοιμο Ελβετό αλλά παίζει πολύ άσχημο τένις εδώ και καιρό, οπότε, τα δεδομένα ίσως αλλάξουν το απόγευμα της Δευτέρας…

Νωρίτερα, υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι-εμφύλιος, που επίσης είναι απίστευτο που το βλέπουμε στον πρώτο γύρο!

Μιλάμε για την αναμέτρηση του Ρισάρ Γκασκέ με τον Γκαέλ Μονφίς, στις 17:00 GR, μία μάχη μεταξύ δύο καλών φίλων, ο ένας εκ των δύο θα πρέπει να αποχωρήσει πολύ νωρίς από το Λονδίνο.

Σε άλλα σημαντικά ματς, σημειώστε την πρεμιέρα του περσινού φιναλίστ και πολύ φορμαρισμένου, Μάριν Τσίλιτς, με τον Γιοσιχίτο Νισιόκα στις 13:30 GR ενώ δύο νέα αστέρια του αθλήματος, ο Μπόρνα Τσόριτς και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κονταροχτυπιούνται στις 15:00 GR

Περνώντας στο γυναικείο ταμπλό, δεν λείπουν ούτε εκεί οι συγκινήσεις και τα μεγάλα ματς με την παρουσία των αδερφών Γουίλιαμς να ξεχωρίζει!

Ξεκινώντας από την κάτοχο επτά Wimbledon, Σερίνα, δοκιμάζεται από την Ολλανδή Αράνθα Ρας στις 18:30 GR στο πρώτο της Wimbledon από το 2016 όταν και κατέκτησε το τουρνουά νικώντας την Αντζελίκ Κέρμπερ στον τελικό.

Η αδερφή της, Βίνους, και περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, παίζει νωρίτερα, στις 15:30 GR, με τη Σουηδή Γιοχάνα Λάρσον σε ένα ματς που κρύωει κινδύνους για την 38χρονη, παρακαλώ, τενίστρια.

Αρτι αφιχθείσα από τον τίτλο στο Eastbourne, η Καρολίν Βοζνιάκι θα αγωνιστεί με την έμπειρη Βαρβάρα Λεπτσένκο στις 17:00 GR, επίσης σε έναν αγώνα που δεν είναι και ο ευκολότερος πρώτος γύρος για τη Δανέζα.

Με υψηλές βλέψεις, έστω και αν δεν παίζουν πολύ καλό τένις πρόσφατα, ξεκινούν τη διοργάνωση και η Καρολίνα Πλίσκοβα κόντρα στην Βρετανίδα Χάριετ Νταρτ (13:30 GR)  και η Ελίνα Σβιτολίνα κόντρα στην φορμαρισμένη Τατιάνα Μαρία στις (19:00 GR).

Σημειώστε και τους αγώνες Κουζνέτσοβα-Στρίτσοβα στις 19:00 GR και Βέκιτς-Στίβενς στις 15:00 GR για να ολοκληρωθεί το παζλ μίας υπερπλήρους μέρας τένις στο ιστορικότερα τουρνουά στον κόσμο!

Πηγή:
tennis24
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.