Ξεμούδιασμα και δοκιμές

18:03 | 13/07/2019

Ευκαιρία για... ξεμούδιασμα στο πρώτο φιλικό του ΟΦΗ (ήττα 2-0 από την Μπέρσοτ). Διαφορετική η εικόνα στα δύο ημίχρονα.

Η πρώτη ενδεκάδα του Γιάννη Σαμαρά στο φιλικό είχε σύστημα 4-2-1-2-1, με τους Γιαννούλη και Νάστο να συνθέτουν τα στόπερ, τους Μπράουν-Κοροβέση στα δύο άκρα της άμυνας, τους Σακόρ-Μεγιάδο αμυντικά χαφ, μπροστά τους τον Ναμπί, δεξιά τον Τσιλιανίδη και αριστερά τον Σεμέντο και προωθημένο τον Σάσι. Στο τέρμα ήταν ο Σωτηρίου. 

Στο πρώτο μέρος η κρητική ομάδα βρέθηκε μόλις στο 1ο λεπτό πίσω στο σκορ, ενώ στο 22' οι αντίπαλοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ την ώρα που ο ΟΦΗ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Τσιλιανίδη (στη θέση του πέρασε ο Ντίνας). Ενδιάμεσα των δύο γκολ, ο ΟΦΗ είχε δύο καλά σουτ με τους Τσιλιανίδη και Ναμπί, ωστόσο το σκληρό παιχνίδι της Μπέρσοτ και τα πολλά φάουλ δεν τον άφηναν να βρει ρυθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαμαράς προχώρησε σε πολλές αλλαγές (με σημαντικότερη αυτή των... αδερφών Ναμπί), ωστόσο ο ΟΦΗ δεν έχασε την ισορροπία του στο γήπεδο και ήταν αρκετά δραστήριος. Βγήκε αρκετές φορές στην επίθεση και προσπάθησε να σκοράρει για να ξαναμπεί στο ματς.

Το τελικό 0-2 λίγη σημασία έχει. Εξάλλου, τα πόδια των παικτών του ΟΦΗ είναι «βαριά» από την έως τώρα προετοιμασία, ενώ πιο πολύ το συγκεκριμένο φιλικό ήταν ευκαιρία για... ξεμούδιασμα από τις συνεχείς προπονήσεις. Αυτό που κρατάμε είναι οι δύο διαφορετικές εικόνες στα δύο ημίχρονα, με αυτή του δευτέρου να αφήνει θετικές εντυπώσεις.

Μην ξεχνάτε ότι ο ΟΦΗ δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις (άρα τα κενά του, ειδικά στην άμυνα, είναι δεδομένα), ενώ βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας, οπότε το δεν χρειάζεται α αναφέρουμε ότι θέλει ακόμα πολλή δουλειά.

Η αρχική ενδεκάδα του ΟΦΗ: Σωτηρίου - Σακόρ - Νάστος - Ναμπί - Σεμέντο - Γιαννούλης - Τσιλιανίδης - Μεγιάδο - Κοροβέσης - Σάσι - Μπράουν

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Πέρσον, Δερμιτζάκης, Σαμίρ Ναμπί, Περδίκης, Νοικοκυράκης, Μπολάκης, Πέρσον, Μαρινάκης, Οικονόμου, Σουρνάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το live του φιλικού

Έξω ο Ναμπί, μέσα ο... Ναμπί

Αγωνία με Τσιλιανίδη

Δείτε video από την άφιξη του ΟΦΗ για το φιλικό

Όλα τα νέα από την προετοιμασία του ΟΦΗ στην Ολλανδία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.