«Ξεμπούκωσε» ο ΟΦΗ!

21:36 | 18/01/2020

Ο Όμιλος ήταν ανώτερος, επικράτησε 1-2 του Πανιωνίου και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από καιρό.

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε στη Ν. Σμύρνη την πρώτη του νίκη για το 2020. Έπειτα από 4 αγωνιστικές χαμογέλασε και πάλι και βελτίωσε τη συγκομιδή του.

Κατάφερε, μάλιστα, να πάρει «διπλό» ύστερα από σχεδόν 5 μήνες και το 1-3 του ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού στις 31/08/2019.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και Στάικος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Βαζ. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

«Αφεντικό»

Η ομάδα του Ηρακλείου φρόντισε από το ξεκίνημα ν’ αναλάβει τα «ηνία» της συνάντησης. Είχε την κατοχή και με εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή ήλεγχε τον αγώνα.

Κατάφερε, άλλωστε, στην πρώτη της φάση να προηγηθεί. Ήταν το 8’, όταν ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φιγκεϊρέντο με παλικαρίσια κεφαλιά έκανε το 0-1.

Ο Μεγιάδο δέσποζε στα χαφ και «καθάριζε» κάθε προϋπόθεση απειλής, ενώ με τις πάντα θετικές επεμβάσεις του επέτρεπε στους συμπαίκτες του να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Κότνικ.

Η τριάδα των Τσιλιανίδη-Βαζ-Σεμέντο ήταν ορεξάτη, εξάλλου, και ο ΟΦΗ είχε πολύ καλή εικόνα. Ήταν συγκροτημένος σε όλες τις γραμμές και είχε φέρει το ματς στα μέτρα του.

Στο 17’, μάλιστα, ο Σεμέντο έχασε μια σημαντική ευκαιρία για ν’ ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι με υπομονή στο παιχνίδι τους έψαχναν το δεύτερο τέρμα, το οποίο πλησίασαν στο 30’ με κεφαλιά του Κουτρουμπή, έπειτα από κόρνερ του Τσιλιανίδη.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Όμιλος είχε μια ακόμη μεγάλη-διπλή-φάση, αφού στο 40’ οι Τσιλιανίδης και Φιγκεϊρέντο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Δε… σοκαρίστηκε και κέρδισε

Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» μπήκαν με τεράστια ένταση και θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί. Τα κατάφεραν και μόλις στο 48’ ισοφάρισαν με τέρμα του Μιλόγεβιτς, έπειτα από ατομική του ενέργεια.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν φανερά επηρεασμένοι και έχασαν προς στιγμή την ηρεμία και την ισορροπία τους στο χορτάρι. Και ενώ έψαχναν να βρουν τον εαυτό τους, στο 56’ πήραν εκ νέου το προβάδισμα.

Συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Μαρινάκης σέντραρε συρτά και ο Τσιλιανίδης από κοντά σημείωσε το 1-2. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο ΟΦΗ μπόρεσε να χαλάσει τη διάθεση του Πανιωνίου για ανατροπή.

Σταδιακά ο ηρακλειώτικος σύλλογος ανέβαζε… στροφές και στο 69’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το ματς.

Η ομάδα του Σίμου κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κόρμπου, έπειτα από σουτ του Φιγκεϊρέντο. Ο Τσιλιανίδης το εκτέλεσε αλά Πανένκα και έστειλα την μπάλα πάνω τα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίζονταν σωστά την αναμέτρηση, αν και το 1-2 ήταν ρευστό. Πλησίασαν στο 3ο τέρμα και στο 81’ με τον Σεμέντο, ενώ στο 89’ είχαν άλλη μια σπουδαία φάση με τον Μάνο. Παρόλα αυτά, κράτησαν το προβάδισμα και πήραν το «διπλό».

Στο 92’, πάντως, λίγο έλειψε να έρθει η «ψυχρολουσία», όταν ο Τσιλούλης βγήκε τετ α τετ, αλλά προτίμησε να πασάρει στον Αραμπούλι, η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Μαρινάκης έδιωξε.

Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Σαραμαντάς (46’ Κιάκος), Κόρμπος, Οικονομίδης (46’ Παπανικολάου), Μιλόγεβιτς (78’ Γρίβας), Τσιλούλης, Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος, Βαζ (77’ Μάνος), Σεμεντο (88’ Μπράουν), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIVE: Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-2 (Τελικό)

Συγκίνηση για τη Ρενάτα

Μαζί φίλαθλοι του ΟΦΗ και του Πανιωνίου για τη Ρενάτα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.