Ξέσπασε η προπονήτρια του Εργοτέλη: «Μας αντιμετωπίζουν σαν... αόρατους»

19:31 | 09/01/2021

Η πρώην διεθνής στόπερ και νυν προπονήτρια του Εργοτέλη, Γιάννα Δούκα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο

Για 12 ολόκληρα χρόνια κατέγραψε αμέτρητες συμμετοχές με τη γαλανόλευκη φανέλα της Εθνικής Γυναικών, την οποία τίμησε στο έπακρο σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2005 και σε ματς πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Με τον ίδιο ζήλο και ακατάπαυστη δουλειά συνεχίζει να ''οδηγεί'' το ''τιμόνι'' της τεχνικής ηγεσίας της αγαπημένης της ομάδας, του Εργοτέλη, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλες τις αθλήτριες και φροντίζει να βρίσκεται δίπλα στο γυναικείο τμήμα,όχι μόνο στις εύκολες και δύσκολες στιγμές.

Γυναίκα που δεν φοβάται να εκφράσει δημόσια τα πιστεύω και τις προσωπικές της απόψεις, ενώ διακρίνεται για την πυγμή της και τον αδαμάντινο χαρακτήρα της. Μάλιστα, σε συνέντευξη της στην σελίδα στο facebook ''ματιές στο γυναικείο ποδόσφαιρο'' και τον Ηλία Σχοτσανίτη και δεν έκρυψε την απογοήτευση της για την αβεβαιότητα που επικρατεί ακόμα στα γυναικεία πρωταθλήματα και τονίζει το νέο έτος 2021 να είναι δημιουργικό όσον αφορά το ποδόσφαιρο γυναικών Επισημαίνει την ασυνεννοησία των αρμόδιων κρατικών φορέων που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε άμεσες και τεκμηριωμένες αποφάσεις, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών της χώρας μας!

Διαβάστε τις δηλώσεις της:

''Αυτό που βιώνουμε στην χώρα μας είναι πραγματικά πρωτόγνωρο! Και δεν αναφέρομαι στην παρουσία του ιού,που έχει φέρει τα πάνω κάτω και υπάρχει παντού, αλλά στην ασυνεννοησία κάποιων(αρμόδιες αρχές)στο να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα αυτήν την κατάσταση και να μην παίζουν ούτε με τις οικογένειες κάποιων, ούτε με την ανοχή του κόσμου!Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Μας αντιμετωπίζουν πραγματικά σαν να είμαστε αόρατοι, σαν μην υπάρχουμε και ειλικρινά αυτό με στεναχωρεί και με ενοχλεί πραγματικά.

Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι σε λίγες μέρες θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση και τουλάχιστον θα ξαναμπούμε στα γήπεδα.Θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις αθλήτριες μας να επανέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα και σταδιακά σε κατάσταση τουλάχιστον που δεν θα είναι επικίνδυνη για την υγεία τους,προσπαθώντας να γλιτώσουμε πιθανούς τραυματισμούς,μετά από αρκετό πολύμηνο διάστημα αδράνειας(10 μήνες).Θεωρώ ότι αν δεν δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και δεν μας δοθεί το ''πράσινο'' φως,η κατάσταση θα περάσει σε άλλο επίπεδο και αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν!Εύχομαι οι αρμόδιοι να δουν την σοβαρότητα του θέματος και να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες.

Σε ότι αφορά την καινούργια χρονιά εύχομαι σε όλους υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία και ότι μας στέρησε το 2020 να μας δοθεί απλόχερα από το 2021.Όσον αφορά το ποδόσφαιρο γυναικών, ελπίζω και θέλω το 2021 να είναι μια χρονιά δημιουργικότητας, ανάπτυξης και οργάνωσης, ώστε να δοθεί μια ανάσα στα όνειρα χιλιάδων κοριτσιών που λατρεύουν το ποδόσφαιρο στη χώρα μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να στερεί το όραμα και τα όνειρα των αθλητριών μας''!!!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.