Ξέσπασε ο Ολυμπιακός

21:46 | 16/04/2018

Ήταν… Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις νίκες με το 5-1 επί της Κέρκυρας υπό το βλέμμα του Μαρτίνς, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Φορτούνη. Γκολ… από τα παλιά ο Μιραλάς, σκόραρε και ο Βρουσάι.

Την… πλήρωσε η Κέρκυρα. 

Στο πρώτο του ματς μετά την αλλαγή προπονητή και τα… γκάζια Μαρινάκη (έπειτα από το 1-1 με τον Λεβαδειακό), ο Ολυμπιακός, υπό το βλέμμα του Μαρτίνς, επικράτησε 5-1 των «Φαιάκων» για την 27η αγωνιστική της Super League. Ζορίστηκαν στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλοί επιθετικά και ενώ συνολικά παρουσίασαν πολύ προβληματικό πρόσωπο στα μετόπισθεν. 

Έτσι, ουσιαστικά κλείδωσαν την τρίτη θέση, έχοντας, πλέον, σε απόσταση ασφαλείας (+7) τον Ατρόμητο και παραμένουν ζωντανοί για τη δεύτερη θέση, αφού είναι στο -1 από τον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ να σημείωσε ακόμη ένα γκολ (φτάνοντας τα 15, όσα κι ο Πρίγιοβιτς), ανοίγοντας το σκορ στο 12’, αλλά τα φώτα έπεσαν αλλού. 

Ο Μιραλάς πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε κανονική ροή μετά την επιστροφή του και θύμισε τον παλιό-καλό του εαυτό (45+2’), αλλά όλα τα λεφτά ήταν ο πολύ κεφάτος -έπειτα από καιρό- Φορτούνης, που στο 51’ έκανε το 3-1 και είχε δύο ασίστ. Αυτήν τον Ιρανό, αλλά και στον Ένχελς (71’). Σκόραρε λίγο πριν το φινάλε (87’) ο νεαρός Βρουσάι, που είχε μπει στο 78ο λεπτό. 

Το ματς


Πολύ καλά διαβασμένη παρουσιάστηκε η Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη στο πρώτο μέρος, με τον Γιάννη Ματζουράκη και να παίρνει καλό βαθμό για την εικόνα που είχαν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το διάστημα. Αν και κανείς θα περίμενε οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν πιο δυνατά (παρότι εδώ και καιρό η απόδοσή τους κινείται σε χαμηλά στάνταρ) ώστε να πετύχουν γρήγορο γκολ για να διώξουν την πίεση από πάνω, το παιχνίδι κύλησε αλλιώς. 

Οι «Φαίακες» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο ξεκίνημα, πίεσαν ψηλά με τον κίνδυνο να εκτεθούν στα μετόπισθεν και οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν πάρα πολύ νωχελικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, είδαν την αντίπαλη ομάδα να βγάζει δύο τελικές πριν καν συμπληρωθεί ένα πεντάλεπτο. Με το ακίνδυνο σουτ του Μυτίδη (3’) και την καλή στιγμή του Επστάιν (4’), που βρέθηκε σε θέση βολής. Οι δύο επιθέσεις, όπως και ό,τι καλό είχε η Κέρκυρα στο πρώτο μέρος, ξεκίνησε από τον Ρόλε. 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανεβάσει στροφές κοντά στο δεκάλεπτο, με τον συνήθη ύποπτο, Καρίμ Ανσαριφάντ να αστοχεί (9’) με το κεφάλι, αλλά να μην λαθεύει λίγο μετά (12’) σε φάση τετ-α-τετ, σε δύο φάσεις που ξεκίνησαν από τον Φορτούνη, που ήταν καλός μετά από καιρό. Όποια επικίνδυνη κατάσταση δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος έγινε με πρωταγωνιστή τον Ιρανό (πλην του 2-1), στον οποίο σωστά δεν μέτρησε τέρμα στο 18’ για offside και τον Μάριν. 

Η εικόνα βελτιώθηκε για τον Ολυμπιακό, χωρίς να είναι καλή πάντως. Κυρίως ανασταλτικά και αυτό κατάφερε να το εκμεταλλευτεί στο 27’ η ομάδα του Ματζουράκη, που με τους Ρόλε-Επστάιν να συνεργάζονται και πάλι καλά, βρήκε το γκολ, όταν Γερμανός πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Προτό. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπειθαν, ο Μιραλάς (που στο 41’ δεν μπόρεσε να εκτελέσει λίγο πριν βγει τετ-α-τετ), άλλαξε τις ισορροπίες, με ωραίο γκολ… από τα παλιά, αφού την ωραία του προσπάθεια εκτός περιοχής ολοκλήρωσε με φαλτσαριστό σουτ (45+2’). 

Αρκετά καλύτεροι ήταν οι Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος, όπου παρουσίασαν πιο σοβαρό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να καθαρίσουν σχετικά γρήγορα την υπόθεση νίκη. Παρότι και πάλι ήταν προβληματικοί στην αμυντική τους λειτουργία. Με τον Μάριν να είναι κεφάτος και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος, αλλά τον Φορτούνη να έχει την σταθερά πιο καλή απόδοση από τον Ολυμπιακό μεσοεπιθετικά, η ομάδα του Κόντη ένιωσε πίεση μόνο στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Αφού, λίγο μετά την καλή στιγμή του Γερμανού με σουτ εκτός περιοχής (48’) και δευτερόλεπτα μετά τη νέα απειλή από τον Μυτιδή (50’), που ήταν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού μετά την ανάπαυλα, ήρθε το 3-1 (50’). Στο ωραιότερο τέρμα σε συνεργασία της αναμέτρησης. Μιραλάς-Ανσαριφάρντ και… Φορτούνης με προβολή. 

Αφού ακολούθησε ένα κάπως… άνευρο διάστημα, όπου είχε κάποιες (λίγες μεν) καλές στιγμές το παιχνίδι, οι αλλαγές των προπονητών στο τελευταίο 20λεπτο έδωσε νέα πνοή στην αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει άλλα δύο γκολ. Όταν ο Ένχελς κυριάρχησε στον αέρα (71’) μετά τη σέντρα του Φορτούνη και με τον Βρουσάι να αντιδράει ψύχραιμα στο τετ-α-τετ του με τον Γιαννακόπουλο, γράφοντας το τελικό 5-1 στο 89’. Ενδιάμεσα, Μυτίδης (82’) και Τουράμ (83’) βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά δεν ολοκλήρωσαν καλά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. 

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ομάρ (73' Ανδρούτσος), Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Ένγκελς και Νικολάου.

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (73' Τουράμ), Σπίνουλας, Μυτίδης, Σιόντης (55' Ιωάννου), Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν (79' Αρτυματάς) και Γρομητσάρης.

Πηγή:
sport-fm.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.