Ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και πρόκριση με πρωτιά για την Αγγλία

22:59 | 29/11/2022

Η Αγγλία θριάμβευσε στο βρετανικό ντέρμπι με 3-0 της Ουαλίας και προκρίθηκε ως πρώτη στους «16» του Μουντιάλ.

Το 104ο ραντεβού ανάμεσα στην Αγγλία και στην Ουαλία και πρώτο σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την πρώτη με 3-0, αποτέλεσμα που χάρισε στα «Τρία Λιοντάρια» την πρωτιά του 2ου ομίλου (δύο νίκες και μία ισοπαλία) και το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης.

Την Κυριακή (4/12) η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ θα βρεί απέναντί της τη Σενεγάλη (2η του 1ου γκρουπ) σε ματς με... φόντο τους προημιτελικούς, ενώ η Ουαλία μετά τη σημερινή της ήττα (2η μετά το 2-0 από το Ιράν) στην πρώτη παρουσία της σε τελικούς Μουντιάλ μετά το 1958, αποκλείστηκε κι επιστρέφει... σπίτι της με απολογισμό 2 ήττες και μία ισοπαλία (1-1 με τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα).

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Άγγλων ήταν ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στο δεύτερο. Γενικά, πάντως, η ομάδα του Σαουθγκέιτ δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που έπαιξε εναντίον του Ιράν, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος στο οποίο κυριάρχησε ολοκληρωτικά.

Οι συνθέσεις:

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59΄ Μορέλ), Αμπάντου, Ν. Γουίλιαμς (36΄ Ρόμπερτς), Άλεν (81΄ Κόλγουϊλ), Ράμσεϊ (46΄ Τζόνσον), Τζέιμς (77΄ Γουίλσον), Μπέιλ, Μουρ

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (57΄ Αλεξάντερ Αρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65΄ Τρίπιερ), Ράις (58΄ Φίλιπς), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Ράσφορντ (76΄ Γκρίλις), Κέιν (58΄ Γουίλσον)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.