Η Κυβέρνηση αλλάζει τον νόμο για να μην υποβιβάζονται οι ομάδες

13:11 | 28/01/2020

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την απόφαση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ-Ξάνθη.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο κείμενο, με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης από την Κ.Ο των ευρωβουλευτών της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε, στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στο ποδόσφαιρο όπως αυτή που αποφασίστηκε από την ΕΕΑ χθες. Οπερ σημαίνει ότι θα αλλάξει ο νόμος σχετικά με τους υποβιβασμούς ομάδων.

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται για το ποδόσφαιρο, ειδικά σε μια περίοδο με ανοικτά κρίσιμα εξωτερικά θέματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου με φόντο πολυετής παθογένειες που προσβάλουν κάθε Ελληνα πολίτη».

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά και ναι».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.