Η ατάκα Μαρκάκη στο Capitano.gr και ο 6ος τελικός της Κρήτης

SMS

Τι δήλωσε στο Capitano.gr ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης, αμέσως μετά την επισημοποίηση ότι το Final Four του Κυπέλλου Eλλάδας θα γίνει στο Ηράκλειο και τα ''Δύο Αοράκια'' - για 6η φορά τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στην Κρήτη

''Το Ηράκλειο της Κρήτης και τα ''Δύο Αοράκια'' θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, το διάστημα 18-20/2/2022.'' Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μπάσκετ για την διοργάνωση που επιστρέφει μετά από χρόνια και θα διεξαχθεί - ακόμα μια - στο Ηράκλειο.

Ήταν μια από τις νέες διαδικασίες που είχε προαναγγείλει ο Βαγγέλης Λιόλιος, και στις αρχές Οκτωβρίου αποφασίστηκε το Κύπελλο Ελλάδας να κριθεί μέσα από την διαδικασία του Final Four.

Θυμίζω ότι την τελευταία φορά που είχαμε αντίστοιχο format ήταν το 2003-2004. Τότε, η τελική φάση έγινε στη Λαμία, στις 27 και 29 Φεβρουαρίου 2004, με την συμμετοχή των Άρη, Απόλλων Πάτρας, Περιστέρι και Ολυμπιακού. Στον τελικό ο Άρης επικράτησε του Ολυμπιακού 73-70 και κατέκτησε το τρόπαιο. Έκτοτε, δεν ξανάγινε στην Ελλάδα Κύπελλο με την ίδια διαδικασία.

Τελικός Kυπέλλου για 6η φορά στην Κρήτη

Aυτή θα είναι η 5η φορά που τα ''Δύο Αοράκια'' θα φιλοξενήσουν τελικό Κυπέλλου και συνολικά η 6η στην Κρήτη καθώς θυμίζω ότι στο κλειστό του Λίντο έγινε ο τελικός του 2005 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό - Άρης (το πήρε ο Παναθηναϊκός).

Έκτοτε, το νέο σύγχρονο γήπεδο της πόλης, τα ''Δύο Αοράκια'' φιλοξένησαν τέσσερις τελικούς (2014, 2018,2019 και 2020) όπου δύο φορές πήρς το Κύπελλο η ΑΕΚ (με Προμηθέα και Ολυμπιακό) και δύο φορές ο Παναθηναϊκός (με ΠΑΟΚ και Άρη). Φυσικά, για πρώτη φορά θα λάβει χώρα Final Four σε γήπεδο του νησιού, βέβαια στο καλύτερο γήπεδο της Κρήτης έχουν διεξαχθεί τα τρία Crete International Tournament, με Ευρωπαϊκές ομάδες και το ίδιο φορμάτ.

40.jpg#asset:327833


Μαρκάκης στο Capitano.gr: ''Καιρός ήταν''

''Καιρός ήταν να δούμε και ένα Final Four στην Ελλάδα, κάποτε έπρεπε να γίνει και εδώ αυτό που συμβαίνει και στο εξωτερικό, στις μεγάλες λίγκες'' μου είπε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ αμέσως μετά την επισημοποίησης ότι ο το Final Four θα γίνει στο Ηράκλειο. Ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση θα λάβει χώρα στα ''Δύο Αοράκια'', κατά γενική ομολογία ένα γήπεδο που έχει περάσει τα τεστ και έχει αποδείξει ότι διαθέτει φορείς και ανθρώπους που ξέρουν να διαχειρίζονται τις μεγάλες διοργανώσεις. Μάλιστα, σε ερώτηση για τα της διαδικασίας με τους φιλάθλους, παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς ακόμα, ο Μπάμπης Μαρκάκηςαρκέστηκε να τονίσει ''Να γίνει μια γιορτή για τους φιλάθλους''.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.