Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Τα δάκρυα του Ετό μετά τη δραματική πρόκριση του Καμερούν

19:00 | 24/01/2024

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Καμερούν και θρύλος της ομάδας, Σάμουελ Ετό, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά την επική νίκη της χώρας του επί της Γκάμπια, η οποία της έδωσε τη δραματική πρόκριση στα νοκ άουτ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2023 είναι μια από τις πιο αμφίρροπες διοργανώσεις της ιστορίας του θεσμού, με την οικοδέσποινα Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα να πέφτουν θύματα εκπλήξεων και το Καμερούν να γλυτώνει το κάζο του αποκλεισμού μετά από μια επική ανατροπή-πρόκριση, η οποία προκάλεσε τα δάκρυα ανακούφισης και χαράς του θρύλου των "αδάμαστων λιονατριών", Σάμουελ Ετό.

Συγκεκριμένα, μέχρι το 85' το Καμερούν του Άρολντ Μουκουντί βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1 και εκτός διοργάνωσης, με μια αλληλουχία γεγονότων να του δίνουν την απευθείας πρόκριση στη φάση των "16" μέσω της κατάκτησης της δεύτερης θέσης.

Αρχικά στο 87' με αυτογκόλ της Γκάμπια και στη συνέχεια με γκολ του Κρίστοφερ Γού στο 90+1' το ματς γύρισε τούμπα, με τους έξαλλους πανηγυρισμούς να ξεσπάνε μετά και το γκολ που δέχθηκε η Γουϊνέα του Αγκιμπού Καμαρά στο 90' από τη Σενεγάλη, με το Καμερούν να παίρνει εν τέλει τη δεύτερη θέση λόγω της καλύτερης επιθετικής συγκομιδής.

Η δραματική αυτή εξέλιξη αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του Σάμουελ Ετό, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Καμερούν να ξεσπάει σε κλάματα στα αποδυτήρια μετά τη λήξη της επικής αναμέτρησης, όταν και παρευρέθηκε για να γιορτάσει με τους πρωταγωνιστές και να τους δώσει συγχαρητήρια.

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.