Λαμπρόπουλος εμπιστευτικό: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

10:30 | 12/07/2023

Η δύσκολη στιγμή στα Χανιά, ο ρόλος του στην ΑΕΚ, το περιστατικό που παρεξηγήθηκε, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά - Αυτό είναι το προφίλ του Βασίλη Λαμπρόπουλου και ιστορίες από την καριέρα του.

Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ στην εφημερίδα «Δικέφαλος», στην ιστοσελίδα aek365.gr και συμπαρουσιαστής στην εκπομπή «Σκαλάκια» στο youtube, Άκης Γεωργίου, γράφει για το Capitano.gr όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη σπουδαία κίνηση του ΟΦΗ να κάνει δικό του τον πολύπειρο αμυντικό, Βασίλη Λαμπρόπουλο. Η προσωπικότητά του, ο χαρακτήρας του, οι στιγμές που τον σημάδεψαν, το αγωνιστικό του προφίλ και η επικείμενη συνεργασία με τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

Σε μία πενταετία τα έζησε όλα

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήρθε στην ΑΕΚ το 2014 και έφυγε για άλλες πολιτείες το 2019. Έμεινε μια 5ετία στην ομάδα, ωστόσο κατάφερε να μπει σε ένα σπάνιο γκρουπ ποδοσφαιριστών που έγραψαν τα ονόματά τους στην ιστορία του κλαμπ καθώς έπαιξε με την ομάδα από τη Β’ Εθνική μέχρι τη φάση των ομίλων του Champions League, αφού πρώτα σήκωσε και τον τίτλο του πρωταθλητή το 2018.

Από το... αγροτικό, στο Champions League

Στην ΑΕΚ είχε καλές και κακές στιγμές, ωστόσο τώρα που πέρασαν τα χρόνια δεν υπάρχει κανείς να σου πει την παραμικρή κουβέντα για τον Λαμπρόπουλο. Στην καθημερινότητα των Σπάτων ήταν ένας low profile στρατιώτης που μιλούσε λίγο και δούλευε πολύ, με το κεφάλι πάντα χαμηλωμένο και με μια μόνιμη προσέγγιση να απορροφά τους κραδασμούς, οι οποίοι στην ΑΕΚ εκείνων των χρόνων δεν ήταν και λίγοι. Με τους κολλητούς του Μπακάκη, Ανέστη, Μπακασέτα αλλά και με τον Μάνταλο, αποτέλεσαν τον ελληνικό κορμό στον οποίο στηρίχθηκε η «Ένωση» με την επιστροφή της από το… αγροτικό των μικρότερων κατηγοριών.

Η δύσκολη στιγμή στα Χανιά

Η πιο δύσκολη στιγμή (μετά τον χιαστό στα Χανιά το 2017) ήταν σίγουρα τον Νοέμβρη του 2018 όταν (μαζί με τους Σιμόες και Μπακασέτα) έμειναν εκτός ομάδας λόγω της μη ανανέωσης συμβολαίου εκείνη την περίοδο. Οι άλλοι δύο τελικά υπέγραψαν και επανήλθαν τη σεζόν 18-19, ο Λαμπρόπουλος είχε το όνειρο του εξωτερικού και δεν επανήλθε ποτέ με τα «κιτρινόμαυρα». Παρόλα αυτά, κανένας δεν είπε ποτέ κάτι κακό για αυτόν.

Προσωπικότητα και εμπειρία

Σε αγωνιστικό επίπεδο, στην ΑΕΚ ξεκίνησε ως παρτενέρ του Κολοβέτσιου και στην πορεία έπαιξε με κόσμο και κοσμάκη. Άρθο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς. Είχε τον ρόλο του γρήγορου και επεμβατικού στόπερ ωστόσο ήταν καλός και με την μπάλα, παράμετρος στην οποία βελτιωνόταν χρόνο με τον χρόνο. Μεγαλώνοντας ενδεχομένως να έχει χάσει ένα μέρος από τη σπιρτάδα του, όμως σίγουρα μπορεί να το καλύψει με την προσωπικότητά του η οποία ήταν εμφανής από τότε που ήταν στην ΑΕΚ. Πόσω μάλλον τώρα που η εμπειρία του είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της καριέρας στο εξωτερικό σε πιο υψηλής έντασης και ποιότητας σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν μασάει τα λόγια του

Σαν χαρακτήρας είναι πολύ ευθύς και λέει πάντα τη γνώμη του, γεγονός που ενίοτε τον φέρνει στο μάτι του κυκλώνα, όπως το 2015 που έκανε μια δήλωση μετά τα επεισόδια στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό («Σήμερα λόγω των επεισοδίων δεν συμπεριφερθήκαμε σαν μεγάλη ομάδα»), ωστόσο πάντα με τη δουλειά και την ταπεινότητά του καταφέρνει να οδηγά ακόμα και τον μεγαλύτερο επικριτή του να τον παραδεχτεί.

Ανεβαίνει επίπεδο ο ΟΦΗ

Παρότι από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ τον έχουμε χάσει την τελευταία 4ετία, με το που άκουσα «Λαμπρόπουλος στον ΟΦΗ» το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι «ανέβηκε ένα επίπεδο πάνω η άμυνα του ΟΦΗ» γιατί απλούστατα προσθέτει στο κέντρο της ένα πακέτο το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν είχε (παρότι είχε καλούς παίκτες και εκεί): Αggressive στοιχείο, προσωπικότητα, ποιότητα και μυαλό. Με έναν τόσο καλό προπονητή όπως ο Νταμπράουσκας είναι… μαθηματικά αδύνατο να μην καταφέρει ο ΟΦΗ να αξιοποιήσει την παρουσία του -πιο ώριμου από ποτέ- Λαμπρόπουλου και να χτίσει πάνω του ένα compact κέντρο της άμυνας αλλά και της ομάδας γενικότερα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.