Λαπόρτα για European Super League: «H UEFA δεν μπορεί να σταματήσε το πρότζεκτ»

10:23 | 08/09/2021

Ο Χουάν Λαπόρτα επέμεινε ότι η Μπαρτσελόνα προχωρά με τα σχέδια για τη European Super League.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους όχι μόνο δεν πτοήθηκαν με την αποχώρηση των περισσότερων ιδρυτικών συλλόγων από την European Super League, αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν τα σχέδιά τους.

Σε συνέντευξη μάλιστα στο τηλεοπτικό κανάλι Esport3, ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Xουάν Λαπόρτα, τόνισε πως το πρότζεκτ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ελίτ παραμένει ακόμα "ζωντανό".

"Το πρότζεκτ είναι ζωντανό. Οι τρεις σύλλογοι που το υπερασπίζονται κερδίζουν όλες τις δικαστικές διαμάχες. Η UEFA δεν μπορεί να το σταματήσει και η πίεση στα αγγλικά κλαμπ δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα", τόνισε ο ισχυρός άνδρας των Καταλανών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τον Ιούλιο, οι τρεις σύλλογοι που δεν απαρνήθηκαν τη European Super League, δικαιώθηκαν από δικαστήριο στη διαμάχη τους με την UEFA.

Η δικαστική απόφαση συγκεκριμένα, ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να ανακαλέσει όλες τις ποινές και τους περιορισμούς που επέβαλε στις εννέα ομάδες που υπαναχώρησαν σχετικά με την παρουσία τους στη European Super League, αλλά και να τερματίσει την πειθαρχική διαδικασία εις βάρος των τριών συλλόγων.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.