Λαρεντζάκης: «Η Μούρθια λειτουργεί με… τηλεπροπόνηση»

10:10 | 19/03/2020

Η εξάπλωση της πανδημίας στην Ισπανία έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, η χώρα μαστίζεται και οι κάτοικοι βιώνουν την απόλυτη αγωνία μαζί φυσικά με τους απαραίτητους περιορισμούς. Μεταξύ αυτών και Ελληνες που ζουν και εργάζονται εκεί, όπως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο διεθνής παίκτης της Μούρθια παραμένει στην βάση του και εξηγεί στο σάιτ Basketa.gr πώς είναι η ζωή στην Ισπανία αυτό το δύσκολο διάστημα, αλλά και πώς συνεχίζει να λειτουργεί η ομάδα του.

«Δεν ξέρω, ίσως να είναι και η θερμοκρασία που εδώ πέρα είναι σταθερά υψηλή, ίσως όμως και η απόλυτη πειθαρχία που έχουν επιδείξει όλοι στα μέτρα και η εξάπλωση έχει περιοριστεί. Υπάρχει μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, μετά τις 7 η ώρα, υπάρχουν ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, τα μόνα καταστήματα που είναι ανοιχτά μαζί με τα φαρμακεία, υπάρχει τρομοκρατημένος κόσμος και είναι λογικό με αυτό που συμβαίνει.

Προχθές που πήγα με το αυτοκίνητο στο σούπερ μάρκετ για κάποιες προμήθειες, έζησα όλα τα αυστηρά μέτρα. Στην είσοδο σου δίνουν απολυμαντικό, γάντια και μάσκα και φυσικά μέσα μπαίνουν μέχρι δύο άτομα. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει με τους διανομείς φαγητού. Εδώ έτσι κι αλλιώς πληρώνεις με κάρτα την ώρα της παραγγελίας, οπότε έρχονται, σου χτυπάνε, αφήνουν την σακούλα στην πόρτα, κάνουν δυο μέτρα πίσω μέχρι να βεβαιωθούν ότι την παρέλαβε και σε αποχαιρετούν».

Όσον αφορά στην ομάδα του, τόνισε: «Κάθε μεσημέρι στις 12, ανοίγουμε όλοι τους υπολογιστές όπου υπάρχει μια συγκεκριμένη εφαρμογή, βλέπουμε τον γυμναστή της ομάδας και αρχίζουμε το πρόγραμμα. Εντάξει, μην φανταστείς, πους απς, κοιλιακοί, επιτόπιο τρέξιμο, προβολές, αλματάκια, αλλά όλο μαζί κρατάει περίπου 45 λεπτά. Κρατιόμαστε λίγο, νιώθουμε και ότι συνεχίζεται κατά κάποιο τρόπο η καθημερινότητα εν μέσω εγκλεισμού και μιας πρωτόγνωρης κατάστασης για όλον τον πλανήτη”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.