Λεβέντης ο ΟΦΗ στη Λεωφόρο, έχασε τη νίκη στο 97'!

ΟΦΗ

O OΦΗ των 10 παικτών από το όγδοο λεπτό του αγώνα, βρέθηκε λίγα δευτερόλεπτα από μια μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, όμως ο Ιωαννίδης ισοφάρισε στο 97'

Μια πολύ μεγάλη εμφάνιση, η οποία εν τέλει δεν συνδυάστηκε με σπουδαία νίκη. Ο ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 8', κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο σε μια επίδειξη αυταπάρνησης και ηρωισμού. Ο Ιωαννίδης στο 97' ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, αποτέλεσμα - κρίμα για την προσπάθεια των κρητικών και το κοουτσάρισμα του Νταμπράουσκας.


Ο ΟΦΗ κατέβηκε στη Λεωφόρο με ένα σφιχτό 3-6-1 και γεμάτο άξονα όμως από το 8’ άλλαξαν όλα. Ο Σπόραρ έβαλε στην πλάτη τον Γιοχού και ο στόπερ του ΟΦΗ τον έριξε κάτω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή Γκορτσίλα έπειτα από… τρία λεπτά να βγάζει την κόκκινη κάρτα θεωρώντας ότι ο Γιοχού ήταν τελευταίος παίκτης και ο Σπόραρ σε θέση για γκολ.

Ο Παναθηναϊκός στα επόμενα 10 λεπτά πίεσε τον ΟΦΗ των 10 παικτών χωρίς να χάσει την μεγάλη ευκαιρία. Η ομάδα του Νταμπράουσκας με 4-4-1 και χωρίς να κάνει κάποια αλλαγή έπαιξε συνεχώς πίσω από την μπάλα, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, αμύνθηκε καλά και απειλήθηκε σοβαρά μόνο στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, κυρίως στη φάση με την κεφαλιά του Σπόραρ που πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Μανδά. Οι ‘’πράσινοι’’ είχαν την κατοχή, κέρδιζαν κόρνερ, έκαναν σέντρες όμως οι αμυντικοί του ΟΦΗ απομάκρυναν σωστά και έγκαιρα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο 46’ ο Νταμπράουσκας έριξε στο ματς τον Ντουρμισάι, έβαλε τον Μπαλογιάννη στην θέση και παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-2 και τους Ντίκο – Ντούρμι να πιέζουν μπροστά.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε, ο ΟΦΗ έπαιζε σε χαμηλά μέτρα με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε από τα άκρα. Στο 51’ ο Παλάσιος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά, ο ΟΦΗ είχε λύσεις απέναντι στις συνεχόμενες σέντρες. Ενώ, την μεγάλη του στιγμή την έκανε γκολ στο 59’! Ο Μπαλογιάννης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Λάρσον πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει την γραμμή, όπως αποφάσισε το VAR για το 0-1. Αρχικά το γκολ δεν είχε μετρήσει, όμως το VAR έδωσε τη λύση.

Στη συνέχεια ο νευρικός και αγχωμένος Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις από τον καλά στημένο ΟΦΗ, ο οποίος παρ ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο δεν απειλούνταν σοβαρά. Οι Ντιουσέ – Μεγιάδο ήταν υπέροχοι, εξαιρετικοί και οι στόπερ με τον Νταμπράουσκας να βάζει τον Νέιρα στο ματς ώστε να κρατήσει μπάλα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με σέντρες τις οποίες εξουδετέρωναν οι παίκτες του ΟΦΗ. Στην επανάληψη ο Όμιλος χάλασε εντελώς το… μυαλό των γηπεδούχων, άντεξε με σχετική ευκολία παρά την κούραση και το γεγονός ότι οι πράσινοι ήταν περισσότεροι στο χορτάρι.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέχρι το φινάλε, ο Όμιλος όμως ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά με τον Νταμπράουσκας να παίρνει άριστα στην διαχείριση του ματς με τους γηπεδούχους να χάνουν την μεγάλη νίκη στο 97' από το σουτ του Ιωαννίδη, ο οποίος λυτρώνει τους ''πράσινους'' για ακόμα μια φορά φέτος. Ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον ΟΦΗ, το οποίος όμως ήρθε με τον χειρότερο τρόπο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (75’ Βέρμπιτς), Σπόραρ, Μπερνάρ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας /5-3-2): Μανδάς, Λάρσον, Γιοχού, Πασαλίδης (74’ Γιαννούλης), Διαμαντής, Μαρινάκης (46’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89’ Τσιλιανίδης), Τοράλ (82’ Περέα), Ντίκο (74’ Νέιρα).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.