Το Μουντιάλ αρχίζει: Σκόρπιες σκέψεις και προγνωστικά

Απόψεις

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ο Γιάννης Χαμαλάκης αναλύει τις σκέψεις του γύρω από την Παγκόσμια διοργάνωση του Κατάρ

Μια σπουδαία αλλά συνάμα πολύ περίεργη διοργάνωση. Ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής του Μουντιάλ, δημιουργούν συνθήκες αμφιβολίας και για κάποιους αδιαφορίας για το τουρνουά που ξεκινάει σήμερα.

Η Ιταλία αποτελεί την ομάδα - χώρα που η απουσία της ''φωνάζει'', επίσης για όποιον δεν έχει εστιάσει δεν θα δούμε Σουηδούς, Κολομβιανούς, Χιλιανούς. Βραζιλία και Αργεντίνη τα δύο φαβορί για τις περισσότερες εταιρείες, έπονται Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία.

Συχνά σε αυτά τα τουρνουά μεγάλα φαβορί βγαίνουν αρκετά νωρίς εκτός, ομάδες θεωρητικά αδύναμες πέρνουν δύναμη μέσα από τα ματς, ειδικά σε αυτό νομίζω ότι σε αυτή την διοργάνωση η αμφιβολία είναι ακόμα μεγαλύτερη.

16663695904922.jpg#asset:420001


Θέλω να δω πολύ τους Ολλανδούς και τους Σέρβους, την φρέσκια Γερμανία, την Ισπανία του Λουίς Ενρίκε, όπως επίσης και το Last Dance του Μέσι, την Γαλλία αν μπορεί το απίθανο back to back όμως η απώλεια του Μπενζεμά είναι μεγάλη, τους πάντα φαβορί Βραζιλιάνους, την κατάσταση του Ρονάλντο με την Πορτογαλία και την Ουρουγουάη. Προσωπικά Άγγλοι και Βέλγοι με κουράζουν τα τελευταία χρόνια, δεν τους πιστεύω πάνω από 8αδα, υπάρχουν ρόστερ με ποιότητα αλλά και μεγάλα παιδιά (Κροατία - Ελβετία - Πολωνία), όπως και ομάδες που δεν ξέρεις τι να περιμένεις (Κατάρ, Ιράν ΗΠΑ, Αυστραλία, Σενεγάλη, Καναδάς, κ.α)

BET: Ένα τουρνουά που οφείλουν οι παίκτες στοιχήματος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τα ειδικά στοιχήματα είναι πλέον άπειρα. Αξίζει να αναφερθώ ειδικά σε Ουρουγουάη και Δανία αξίζουν για πρωτιά, βάσει αποδόσεων, το ίδιο και ο άσος πρεμιέρας του Κατάρ. Το @7αρι του Ιράν για 2η θέση είναι μεγάλο, το @3αρι ων Σέρβων...

1ος όμιλος

Η Ολλανδία είναι ξεκάθαρο φαβορί, με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο έχει βλέψεις για ψηλά με το γνωστό 3-4-3 και πληθώρα αστεριών. Φαβορί για την 2η θέση η Σενεγάλη, παρά την απουσία του Μανέ, δεν νομίζω Ισημερινός και Κατάρ να μας δείξουν κάτι που δεν περιμένουμε αν και οι Καταριανοί μπορουν να κερδίσουν στην πρεμιέρα, ματς για 1-0.

2ος όμιλος

Έχει τζόγο ο 2ος όμιλος, ή αλλιώς ο όμιλος των Άγγλων. Τα ''λιοντάρια'' το φαβορί, όμως ΗΠΑ, Ιράν και Ουαλία είναι ικανές για ζημιές. Όλα ανοιχτά. Κάτι μου λείπει στο γκρουπ του Σάουθγκεϊτ για να το δω ψηλά στη διοργάνωση.

3ος όμιλος

Η Αργεντινή και οι άλλοι. Όλοι περιμένουν να δουν τον Μέσι – πιθανότατα – στο τελευταίο του Μουντιάλ. Η Αργεντινή έχει πολύ καλό ρόστερ, καλό κόουτς και όλες τις προϋποθέσεις για το ιδανικό Last Dance για τον υπερπαίκτη Λιονέλ. Μεξικό και Πολωνία για την 2η θέση, θα κριθεί στο μεταξύ τους, 4η η αδύναμη Σαουδική Αραβία.

0_GettyImages-1428217516.jpg#asset:419999


4ος όμιλος

Ακόμα ένα τουρνουά που η Γαλλία έχει φοβερό ρόστερ και μεγάλες φιλοδοξίες. Πάντα οι Γάλλοι είναι αγαπημένοι μου σε αυτά τα τουρνουά, έχει το κίνητρο του back-to-back, όμως ο σπουδαίος Μπενζεμά θα απουσιάσει τελιικά, κι αυτό αλλάζει τις ισορροπίες. Ίσως, η 1η θέση στον όμιλο να πάει στους επίσης πολύ καλούς Δανούς, δεν έχει πολλές διαφορές με την ομάδα του πρόσφατου EURO. Πολύ λίγα πράγματα η Τυνησία, ούτε οι Αυστραλοί νομίζω θα απειλήσουν.

5ος όμιλος

Η μάχη Γερμανίας – Ισπανίας για την 1η θέση. Φρέσκαρισμένες οι δύο ιστορικές Εθνικές, η Γερμανία έχει τον Φλικ στον πάγκο, ωραία πράγματα έδειξε η Ισπανία στο πρόσφατο Euro, με Ενρίκε στον πάγκο και το δικό της ποδόσφαιρο. Από τα δυνατά ρόστερ αμφότερες. Τίποτα φοβερό οι Ιάπωνες που δεν έχουν και τα αστέρια του παρελθόντος, ούτε η Κόστα Ρίκα.

6ος όμιλος

Πιθανότατα, τα ίδια και τα ίδια οι Βέλγοι. Φοβερό ρόστερ αλλά… στα νοκ-άουτ, λίγοι. Ένα παραπάνω στο φετινό Μουντιάλ η γερασμένη και προβληματική άμυνα. Εμπειρία για την Κροατία, στηρίζεται στους γνωστούς (Πέρισιτς, Μόντριτς, Κόβασιτς), στο προηγούμενο ήταν φιναλίστ με απίθανα ματς. Λογικά θα προκριθεί, δεν νομίζω να απειληθεί από Μαρόκο και Καναδά. Το Μαρόκο παίκτες σε καλές ευρωπαϊκές ομάδες, όμως όχι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι.

3149499-64545708-2560-1440.jpg#asset:420029


7ος όμιλος

Αυτός ο όμιλος θα έχει λάμψη και γκολ. Η Βραζιλία των αστέρων, οι παθιασμένοι Σέρβοι είναι το φαβορί για την 2η θέση, το Καμερούν επιθετικά είναι μια χαρά, οι Ελβετοί είναι έμπειροι αλλά νομίζω ότι φέτος δεν θα παρουσιάσουν κάτι ιδιαίτερο.

8ος όμιλος

Επίσης ωραίος όμιλος. Η Ουρουγουάη με πολλούς Έλληνες φίλους, με μποέμ διάθεση και παίκτες σε… τελευταία έξοδο (Σουάρες, Καβάνι, Γκοδίν) αλλά και νυν αστέρες του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Νούνιες, Βαλβέρδε, Αραούχο) είναι ικανή με το πάθος της να φτάσει ψηλά. Από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης και οι Πορτογάλοι αλλά με τον Κριστιάνο ντεφορμέ, τους λείπει ηγέτης. 3η η Νότια Κορέα αν δεν κάνει μεγαλύτερη ζημιά, 4η η Γκάνα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.