​Λιόλιος: «Δική μου και της Ομοσπονδίας η ευθύνη»

17:00 | 03/09/2023

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλε η Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, σπεύδοντας να στηρίξει τεχνικό επιτελείο και διεθνείς για την αγωνιστική υπέρβαση που δεν επιτεύχθηκε.

Όπως επισήμανε ο κ. Λιόλιος, η ευθύνη για το αγωνιστικό σκέλος ανήκει στον ίδιο και στην Ομοσπονδία, καθώς, όπως είπε, την ευθύνη έχουν πάντοτε εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Η δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ:

«Ο αγωνιστικός στόχος του Παγκοσμίου ήταν μια διάκριση και να κατακτήσουμε θέση που θα μας οδηγούσε στην Ολυμπιάδα και ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε βάλει έναν στόχο παρά τις ελλείψεις. Το πιστεύαμε. Ήταν αναπάντεχη η απώλεια του Ντίνου (Μήτογλου), αφού δημιούργησε ανισορροπία.

Ο δεύτερος στόχος που είχαμε, ο ποιοτικός στόχος, ήταν η ομάδα να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Να έχει μαχητικότητα, αυταπάρνηση και ενότητα. Αυτό ζητήθηκε από τη πρώτη μέρα από όλους τους παίκτες. Και αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε 100%. Οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κι ένα μήνυμα πάθους και αυτοθυσίας προς την ελληνική κοινωνία. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ομάδα. Εκπροσωπεί μία χώρα και οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες τι σημαίνει να φοράς αυτή η φανέλα.

Το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες έκαναν το καλύτερο δυνατό προς αυτή τη κατεύθυνση και τους δίνω συγχαρητήρια. Οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζητήσαμε και είμαστε πραγματικά περήφανοι γι΄ αυτούς. Για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση και κατάκτηση του στόχου της συμμετοχής μας στην Ολυμπιάδα την αποκλειστική ευθύνη την έχω εγώ και η ΕΟΚ. Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι πήγε λάθος και να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Ποτέ δεν κρύφτηκα. Η ευθύνη είναι δική μου και της Ομοσπονδίας. Ποιοτικά τα καταφέραμε, στο αγωνιστικό δεν τα καταφέραμε. Πέρυσι, στο Ευρωμπάσκετ, το μήνυμα ήταν η συστράτευση. Φέτος ήταν η αυτοθυσία. Να τα ενώσουμε αυτά τα δύο για να πάμε παρακάτω. Αυτό που έκανα πάντα και κάνω ακόμα είναι να λέω ότι σε οτιδήποτε συμβαίνει, την ευθύνη την έχει η διοίκηση, κανείς άλλος. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις, εμείς έχουμε και την ευθύνη».

Όσο για το αν θα μπορούσε η ΕΟΚ να διοργανώσει ένα προολυμπιακό τουρνουά στη χώρα;

«Είναι μια μεγάλη κουβέντα. Δεν είναι εύκολο, γιατί απαιτούνται πολλά πράγματα. Τα χρήματα που χρειάζονται, τις προϋποθέσεις του πώς θα είναι η ομάδα και απαιτούν και τα δεδομένα, γιατί ό,τι λέμε πρέπει να το κάνουμε πράξη.

Δεν μπορούμε να λέμε κάτι στον αέρα χωρίς να το έχουμε μετρήσει. Θα μετρηθούν όλα. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ώστε η ομάδα να μπορέσει να διεκδικήσει με τις μεγαλύτερες πιθανότητες και δυνατότητες να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι υποχρέωσή μας και αυτό θα πράξουμε», απάντησε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.