Νταμπράουσκας: «Να γίνει φρούριο το Γεντί Κουλέ, άλλαξε το ματς ο Νέιρα»

22:28 | 14/11/2022

Ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε για την ανατροπή επί του Λεβαδειακού και για τη συνέχεια.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για το παιχνίδι της Δευτέρας και τις δυσκολίες του, την μεγάλη ανατροπή του ΟΦΗ, την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο, τις αλλαγές που άλλαξαν την αναμέτρηση και δη αυτή του Νέιρα, ενώ αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της ομάδας του στη διάρκεια της διακοπής, αποφεύγοντας να μιλήσει για το μεταγραφικό κομμάτι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νταμπράουσκας στη συνέντευξη Τύπου:

Έχεις πίεση μόνο όταν παίζεις και εμείς για περίπου 1 μήνα δεν θα παίξουμε. Ηταν σημαντικό να πάρουμε αυτή τη νίκη, για μένα, για τους παίκτες, για τους οπαδούς. Ειδικά αυτή την περίοδο που δεν είχαμε εντός έδρας νίκη και ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Οι παίκτες δουλεύουν στην προπόνηση, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για τους παίκτες μου. Δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Το αυτογκόλ που δεχθήκαμε στο 2ο λεπτό ήταν σύμπτωση. Πιστεύω στο γκρουπ που έχω. Πάμε να ξεκουραστούμε και μετά να δουλέψουμε με διπλή ενέργεια για να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι.

Χρειαζόμαστε δουλειά να βελτιωθούμε σε αυτά που πρέπει να βελτιωθούμε. Θα δουλέψουμε διπλά και τριπλά για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν ήμουν χαρούμενος όπως αντιδράσαμε μετά το 0-1, δεν μου άρεσε. Είχαμε την κατοχή, αλλά είχαμε μόλις δύο προσπάθειες στο στόχο στο πρώτο ημίχρονο. Δεν κάναμε αυτά που είχαμε πει στις προπονήσεις.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες άκουσαν κάποια πράγματα στο ημίχρονο. Είχαμε καλύτερη ενέργεια, ήμασταν πιο άμεσοι στο παιχνίδι και ήρθαν οι ευκαιρίες. Σιγά-σιγά πιέζαμε τον αντίπαλο. Δεν ήμασταν καλοί στη δημιουργία στο δεύτερο τρίτο, βελτιωθήκαμε όταν μπήκαν Νέιρα, Μπιφουμά και Ντιουσέ οι οποίοι βοήθησαν και κάναμε φάσεις.

Ακόμα και στα τελευταία δέκα λεπτά χάσσαμε πολύ από αυτό που θα ήθελα να δω και αυτό είναι ένα κομμάτι που θα δουλέψουμε πολύ. Δεν είναι ότι δεν θέλω να παίζουν από την αρχή Νέιρα και Μπιφουμά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο τόσο μπορούν να παίξουν. Η γνώμη του γιατρού ήταν να παίξουν 15 λεπτά.

Είδατε στο δεύτερο γκολ τον αυτοματισμό, ήταν μία όμορφη ομαδική προσπάθεια και αυτό είναι το παιχνίδι που θέλω να δω από τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ασχολείται με παίκτες όλη τη χρονιά όχι μόνο τον Γενάρη. Δημιουργούμε τη βάση, αλλά να μιλήσω συγκεκριμένα και με ονόματα είναι πάρα πολύ νωρίς. Τον Δεκέμβριο έχουμε ακόμα 2 παιχνίδια να δώσουμε για το πρωτάθλημα. Στη διάρκεια της διακοπής θα δώσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια και όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Είναι ώρα για τους παίκτες τι μπορούν να κάνουν χωρίς να έχουν την πίεση των επίσημων αγώνων.

Κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει και είμαι ένας προπονητής που είμαι συνηθισμένος να κερδίζει, αλλά ήμασταν άτυχοι γιατί είχαμε κάποιες απουσίες και κάποιους παίκτες που δεν είχαν καλή φυσική κατάσταση. Πιστεύω στην πρόοδο και στη διακοπή θα συνεχίσουμε την πρόοδο για να αποκτήσουμε σταθερότητα. Οι παίκτες δουλεύουν σκληρά, σε τοπ επίπεδο, δεν έχω κανένα παράπονο, δεν έχω τίποτα να πω αρνητικό.

Αυτή η νίκη ανήκει στον κόσμο, την περίμενε πολύ καιρό. Ξέρω ότι υπέφεραν οι φίλαθλοι όταν δεν παίζαμε καλά και δεν κερδίζαμε. Νοιαζόμαστε για τον κόσμο. Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο είναι σκληρό. Ο κόσμος μας έσπρωξε ακόμα και όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, μας χειροκρότησε, βοήθησε την ομάδα. Θέλω να γίνει φρούριο το "Γεντί Κουλέ" για κάθε αντίπαλο. Να είμαστε ενωμένοι.

Είδα τον Νέιρα στην προπόνηση κάποιες φορές τις τελευταίες 3 εβδομάδες. Είναι ηγέτης, είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ξέρω πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Αν ήταν έτοιμος ο ΟΦΗ δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και τώρα είναι ότι έπαιξε 15% των δυνατοτήτων του. Αυτή είναι η πρόκληση, να τον φέρουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Ο Χουάν ήταν από τους παίκτες που άλλαξαν το παιχνίδι. Ηταν αυτός που κράτησε τη σημαία της ανατροπής.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.