Το σχόλιο του Νταμπράουσκας για τη νίκη, τον Ολυμπιακό... και τον Λουίζ Φελίπε

20:00 | 21/01/2023

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε, στη συνέντευξη Τύπου μετά το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, για τη νίκη, την εικόνα της ομάδας του, τη στήριξη του κόσμου, το προσεχές ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για τον Λουίζ Φελίπε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΟΦΗ:

«Θέλω να παίζουμε σαν μεγάλη ομάδα. Το ιδανικό παιχνίδι για μένα είναι να παίζουμε στο μισό γηπέδου, σε αυτό του αντιπάλου. Αυτό δείχνει ότι είμαστε γενναίοι και μπορούμε να κρατήσουμε την μπάλα. Και δείχνει ότι είμαστε καλή στην πίεση και στο κλέψιμο της μπάλας.

Στο πρώτο μέρος του πρώτου ημιχρόνου δεν ξεκινήσαμε καλά, ξεκινήσαμε αργά, χωρίς ενέργεια. Ο Αστέρας προσπάθησε να επιτεθεί, προσπάθησε να μπει στην περιοχή μας. Με την μπάλα δεν κρατήσαμε το σχήμα που θα θέλαμε να κρατήσουμε και ειδικά στην αριστερή μεριά δεν είχαμε πολλά τρεξίματα πίσω από την πλάτη του αντιπάλου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκαμε με διαφορετική νοοτροπία στο δεύτερο ημίχρονο. Οσο περνούσε ο χρόνος είχαμε υπομονή, είχαμε ρυθμό και είχαμε την πίστη πως αν συνεχίσουμε έτσι το παιχνίδι θα πάει εκεί που θέλουμε.

Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός, ήταν δίπλα μας όταν δεν ερχόταν το γκολ, μας στήριζε. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε αυτές τις δύσκολες νίκες που παίρνουμε στην έδρα μας, να δυσκολεύεται κάθε αντίπαλος που θα έρχεται στο γήπεδό μας.

Συνεχώς επαναλαμβάνω στους παίκτες μου, όταν χάνουμε βαθμούς στο τέλος ή χάνουμε ευκαιρία για να κερδίσουμε, ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε. Πρέπει να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι να χάνεις ευκαιρίες στο τέλος και ο Περέα έδειξε ότι έχει χαρακτήρα. Του μιλήσαμε και του είπαμε να μη στενοχωριέται, να ηρεμήσει. Στα επόμενα παιχνίδια μπορεί να έρθουν τα γκολ. Ο Περέα έδειξε πίστη στον εαυτό του. Με την είσοδό του αλλάξαμε το σχήμα και ο Λουίς δεν έχασε ούτε μία διεκδίκηση με τον αντίπαλο.

Το να ακούω το όνομά μου από τον κόσμο ήταν κάτι πάρα πολύ καλό. Ηταν κάτι σπέσιαλ για μένα, τους το χρωστάω. Με αγγίζει συναισθηματικά, με συγκινεί, αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνει την ευθύνη μου. Είμαι ο προπονητής που σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι, την επόμενη προπόνηση. Ταυτόχρονα, όμως, ξέρω ότι ο κόσμος έχει μεγάλα όνειρα, όλοι έχουμε μεγάλα όνειρα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όλοι θα δουλέψουμε σκληρά. Δουλεύουμε ακόμα και όταν εσείς πηγαίνετε για ύπνο. Αυτό λέω και στον κόσμο όταν με σταματάνε στο δρόμο, υπόσχομαι σκληρή δουλειά.

Είναι σημαντικό που για ακόμα ένα ματς δεν δεχθήκαμε γκολ. Ο αντίπαλος σήμερα δεν έκανε σουτ, δεν θυμάμαι τον Μανδά να κάνει κάποια επέμβαση. Οι επιθετικοί μας ήταν οι πρώτοι που αμύνονταν και ανάγκασαν τον αντίπαλο να παίζει με μακρινές μπαλιές. Σε τέσσερα ματς δεν έχουμε δεχθεί γκολ κι αυτό με ικανοποιεί.

>>> Διαβάστε επίσης: Οι δηλώσεις του Νταμπράουσκας στην Cosmote

Ο Μπάκιτς και ο Μοσκέρα είναι έτοιμοι να παίζουν τόσο όσο έπαιξαν σήμερα. Δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο πλάνο σε αυτές τις δύο αλλαγές, ήταν το διάβασμα του παιχνιδιού εκείνη τη στιγμή. Στο δεύτερο μέρος που ο αντίπαλος πήγαινε όλο και πιο πίσω χρειαστήκαμε αυτούς τους δύο ποιοτικούς παίκτες για να καλυτερέψουμε το παιχνίδι μας.

Αν πιστεύετε πως θα πάμε στον Πειραιά για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και δεν έχω πλάνο για να κερδίσουμε, τότε ίσως είναι λάθος. Η δική μου δουλειά ως προπονητής είναι να προετοιμάζω την ομάδα για να κερδίζει παντού. Έχω ξαναπει πως προτιμώ να κερδίζουμε 4-0 εντός παρά εκτός έδρας γιατί αυτό θέλουν οι οπαδοί μας, να βλέπουν την ομάδα να κερδίζει. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες, όλοι προετοιμάζονται πως να μας κερδίσουν. Σήμερα ο αντίπαλος προσαρμόστηκε πάνω στο παιχνίδι μας, έπαιξε για πρώτη φορά με τρεις στόπερ και το εκλαμβάνω ως κοπλιμέντο που προσαρμόστηκε πάνω στο πλάνο μας. Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες όμως ακόμα και με αυτήν την μαζική κατοχή της μπάλας, εμείς δεν πλησιάσαμε στην περιοχή. Κάθε φορά σχεδιάζουμε το πλάνο μας, κατά την διάρκεια του αγώνα άλλαξε και το γκολ προήλθε από το πλάνο δ’, ε’ και από μια στατική φάση. Η δουλειά μας είναι να δουλέψουμε τις εντός έδρας νίκες και να το κάνουμε καλύτερο στο μέλλον.

Έφυγαν δύο κεντρικοί χαφ, μείναμε με τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή και πιστεύω πως δεν είναι αρκετοί. Και με το στυλ ποδοσφαίρου που έχουμε βασίζεται πολύ στην κατοχή της μπάλας, key – passes, με ενδιάμεσες πάσες και στο επιθετικό τρίτο και τέτοιους παίκτες ψάχνουμε. Αν δείτε πως παίζει ο Μάρκο, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, εμπειρία από καλά πρωταθλήματα και καλές ομάδες που θα μας βοηθήσουν στα παιχνίδια μας.

Οπως έχω ξαναπεί, δεν σχολιάζω δημοσιεύματα και φήμες. Επαναλαμβάνω πως δουλεύουμε σκληρά, όλοι κάνουν τη δουλειά τους, έχουμε συγκεκριμένη διαδικασία και όταν έχουμε κάτι νέο θα ανακοινωθεί επίσημα. Και όταν ανακοινωθεί επίσημα, τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.