Λουκ Καστάνιος: Ένα «wonderkid» στον ΟΦΗ

SMS

Το βιογραφικό του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΟΦΗ - η κοινή πορεία με τον Ντε Γκουζμάν και το παρατσούκλι που τον ακολουθεί

Η περίπτωση είναι αξιοσημείωτη και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο πατέρας του είναι Γάλλος, εξ ου και το ''Λουκ'', η μητέρα του από το Πράσινο Ακρωτήρι και ο ίδιςο έχει γεννηθεί στην Ολλανδία, στο μικρό Σίνταμ του Ρότερνταμ. Ο λόγος για τον Λουκ Καστάνιος, τον Ολλανδό επιθετικό που φέρνει ο ΟΦΗ στην Κρήτη και το Ελληνικό πρωτάθλημα. Ένας ποδοσφαιριστής σε καλή ηλικία (28) όμως σε φθίνουσα αγωνιστική πορεία.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Φέγενορντ, ήταν ένα από τα ''Wonderkid'' του Football Manager, ενώ η ταμπέλα ''ο νέος Ανρί'' τον ακολουθούσε για χρόνια, όμως η πορεία του δεν ήταν ανάλογη με το ταλέντο του. Πάμε να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του 92αρή (γεννήθηκε το 1992) Καστάνιος.

Δείτε τα χαρακτηριστικά του στο FM 2021

141130757_1038954423295109_3128265408250194752_n.png#asset:274215


Εξαιρετικές οι δυο πρώτες του σεζόν στην Φέγενορντ - γέννημα θρέμα της ομάδας (όπως και ο Ντε Γκουζμάν - μεταγράφηκε έναντι αρκετών εκατομμυρίων στην Ίντερ όμως δεν άργησε να επιστρέψει στην Ολλανδία, αυτή την φορά στην Τβέντε, όπου έμεινε για 3 χρόνια, σκόραρε πάνω από 40 γκολ σε μια τριετία, δείχνοντας ότι στην πατρίδα του αποδίδει πολύ καλύτερα.

Κοινό σημείο με τον Ντε Γκουζμάν, πέρα από την εθνικότητα, η Φέγενορντ αλλά και το κοινό πέρασμα των δύο από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Επίσης, η πορεία τους τα τελευταία χρόνια μοιάζει αρκετά, εξ ου και ο τίτλος.

Στην Γερμανία βρέθηκε το 2015, έμεινε μόλις μια χρονιά, στη συνέχεια πέρασε από την Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ όπου σε τρία χρόνια αγωνίστηκε ελάχιστες φορές, προσπάθησε να επιστρέψει στον ποδοσφαιρικό χάρτη μέσα από την Φίτεσε (2017-2018), πριν βρεθεί στην Κορέα για την Γκεονάμ όπου έμεινε ελεύθερος τον Σεπτέμβριο. Πριν λίγους μήνες ενδιαφέρθηκε η Ντε Χάαγκ να τον αποκτήσει όμως το deal χάλασε.

Έχει σημειώσει πάνω από 50 γκολ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα στα 7 χρόνια που έπαιξε εκεί, ενώ εκτός της πατρίδας του έχει σκοράρει μόλις 22 φορές.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.