Λουτσέσκου: «Είναι το τρίτο πρωτάθλημα, γιατί μας έκλεψαν ένα»

09:00 | 20/05/2024

Στα ουράνια πετούσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League από την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την τελευταία αγωνιστική των Play Off, και τερμάτισε στην πρώτη θέση, στο +2 από την ΑΕΚ.

«Είναι απίστευτο, είναι μαγικό αυτό που συνέβη τη φετινή σεζόν. Δεν μας έδιναν καμία πιθανότητα για την Ευρώπη, για τον τίτλο. Φτάσαμε να κατακτούμε το πρωτάθλημα», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ρουμάνος τεχνικός επισημαίνοντας και την αποβολή του Γιάννη Μιχαηλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78’.

Και προσέθεσε για το σημείο-κλειδί που οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στην επιτυχία: «Σε όλες τις δύσκολες στιγμές πιστέψαμε, δεν τα παρατήσαμε. Δείξαμε τον χαρακτήρα μας. Είχαμε δυσκολίες, αλλά πάντα τις προσπερνούσαμε». Στη συνέχεια, ο Λουτσέσκου αφιέρωσε τον τίτλο στον ιδιοκτήτη και πρόεδρο του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδη: «Κερδίσαμε τον τίτλο, μια σπουδαία στιγμή για τον σύλλογο, κερδίσαμε για τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτός δημιουργεί αυτή την ατμόσφαιρα, αυτός μας κρατάει ενωμένους, φέρνει τους παίκτες. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για όσα έχει κάνει. Είναι ένα βήμα παραπάνω για τον ΠΑΟΚ φέτος. Γίναμε πιο ευρωπαϊκή ομάδα φτάνοντας ξανά στους ‘’8’’ του Conference League. Και αυτό είναι επίτευγμά του Ιβάν Σαββίδη».

Φυσικά, ο 54χρονος προπονητής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φίλους της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «...μας έδωσαν αυτοπεποίθηση, μας είπαν ότι μας στηρίζουν και εχτές που ήρθαν να μας επισκεφτούν. Είναι ένας τίτλος αφιερωμένο για όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, της χώρας, του πλανήτη» ενώ απένειμε τα εύσημα και σε όλους τους συνεργάτες του, «...στον Κυριάκο Κυριάκο, στον Μάκη Γκαγκάτση, τη Μαρία Γκοντσάρεβα. Φυσικά στον Γιώργο Σαββίδη, που ήταν συνεχώς δίπλα μας. Και όλο το staff μου που είναι πάντα στους παίκτες κοντά και τους βοηθάνε, τους μεταδίδουν τη θετική τους ενέργεια».

Στο φινάλε, υπογράμμισε: «Αυτό είναι το τρίτο πρωτάθλημα, όχι το δεύτερο, μας έκλεψαν ένα και αυτό δεν το ξεχνώ».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.