«Λύγισε» ο ΟΦΗ από τον Ολυμπιακό

ΟΦΗ

Ο λεβέντης ΟΦΗ ηττήθηκε 2-1 από τον Ολυμπιακό, με τους Γκρόνινγκ και Μπάκιτς να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες και τον Μανδά να κάνει ξανά σπουδαία εμφάνιση!

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με το κλασικό 3-4-3, με έκπληξη την παρουσία του Τζου πίσω από τον Ντίκο. Κατά τα λοιπά, ο Διαμαντής επέστρεψε βασικός στην τριάδα της άμυνας, ο Περέα πήρε τη θέση του τιμωρημένου Μεγιάδο και ο Μπαλογιάννης έμεινε εκτός για να παίξει από την αρχή ο Τζου.

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, ο ΟΦΗ ισορρόπησε και κράτησε μπάλα προσπαθώντας με ψυχραιμία να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού. Τα κατάφερε στο 19ο λεπτό όταν άνοιξε το σκορ με τον Νουά Ντίκο. Ο Τοράρινσον ήταν αυτός που έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά και ο Ντίκο από κοντά με ψύχραιμο και ωραίο πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά τον ΟΦΗ με δύο φάσεις στο 29'. Συγκεκριμένα με σουτ των Χάμες και Χουάνγκ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έκανε τελικές στην εστία του εξαιρετικού Μανδά.

Το κακό για τον ΟΦΗ είναι ότι λίγο πριν από το ημίχρονο, δέχθηκε γκολ από στημένο. Ο Μπακαμπού στο 40', μετά από εκτέλεση φάουλ του Χάμες, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ πέρασε δύσκολες στιγμές και ευτυχώς που ήταν εκεί ο Μανδάς. Ο Ολυμπιακός μπήκε με ορμή και έχασε ευκαιρίες, με τον νεαρό γκολκίπερ να κάνει ακόμα μία φανταστική εμφάνιση διατηρώντας το 1-1.

Ο Μανδάς ήταν εκεί κάθε φορά που χρειαζόταν, στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Αραμπί, ο οποίος στο 76', ένα λεπτό μετά την είσοδό του, με προβολή έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους, αφού πρώτα ελέχθηκε η φάση από το VAR για οφσάιντ.

Ο Νταμπράουσκας άλλαξε πρόσωπα και σύστημα με την πάροδο του χρόνου, έριξε στο ματς τους Γκρόνινγκ, Τσιλιανίδη, Μπάκιτς και Μοσκέρα και έψαχνε τον τρόπο για το 2-2.

Στα τελευταία λεπτά είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία για κάθε ομάδα μέσα σε ένα λεπτό! Αρχικά ο Μανδάς νίκησε τον Μπιελ σε εξ επαφής πλασέ του Ισπανού ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκρόνινγκ βγήκε απέναντι στον Πασχαλάκη μετά από λάθος γύρισμα του Εμβιλά, με τον διεθνή κίπερ να τον σταματάει, στην μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ για το 2-2!

Στο 90' ο ΟΦΗ είχε νέα, τεράστια ευκαιρία, με τον Μπάκιτς να βγαίνει τετ α τετ με τον Πασχαλάκη μετά από ασίστ του Μπαλογιάννη, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

To 2-1 δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των παικτών του ΟΦΗ που θα μπορούσαν στο φινάλε να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Φάληρο. Ο ΟΦΗ ηττήθηκε, αλλά σίγουρα κρατάει την εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.


Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Εμβιλά - Πασαλίδης, Ντιουσέ, Μπαλογιάννης, Λάρσον, Τσιλιανίδης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (85’ Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (74’ Ραμόν), Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες (65’ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (85’ Σαμασέκου), Μπακαμπού (75’ Ελ Αραμπί).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος, Θοράρινσον (82’ Τσιλιανίδης), Λάρσον, Ντιουσέ (82’ Μοσκέρα), Περέα, Τοράλ (71’ Μπάκιτς), Ντίκο (71 Μπαλογιάννης), Τζου (55’ Γκρόνινγκ).



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.