«Λύγισε» στο β' μέρος ο ΟΦΗ

ΟΦΗ

Πρώτη ήττα (1-3 από τον ΠΑΟΚ) για τον ΟΦΗ, ο οποίος έχασε ευκαιρίες, αλλά «λύγισε» στο β' μέρος - Επέστρεψε με γκολ ο Ναμπί

O... λαβωμένος ΟΦΗ προσπάθησε αρκετά απέναντι στον "δικέφαλο", όμως δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και εγκατέλειψε με... σκυμμένο κεφάλι για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Επασί υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Πασαλίδης, Διαμαντής και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Σελίμοβιτς, ντε Γκουζμάν και Νέιρα, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης οι Ουές και φαν Ντάινεν και στην κορυφή ο Ντουρμισάι.

Οργανωμένος μόνο μπροστά…

Οι παίκτες του Νιόπλια μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση και δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό του αντιπάλου. Στο 1’ και στο 3’, έτσι, ο Σφιντέρφσκι έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Σταδιακά, βέβαια, ο ηρακλειώτικος σύλλογος έδειξε να ισορροπεί, με τους ντε Γκουζμάν και Νέιρα να κάνουν καλή δουλειά στα χαφ. Στο 10’, μάλιστα, ο Αργεντινός απείλησε και στο 12’ ο Ντουρμισάι άγγιξε το γκολ, ωστόσο ο Βιεϊρίνια έδιωξε σε κενή εστία πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Και ενώ το μομέντουμ φαινόταν να είχε περάσει στον ΟΦΗ, η κακή αμυντική λειτουργία και τα λάθη, έφεραν μπροστά στο σκορ το σύνολο του Λουτσέσκου στο 15’. Ο Ζίφκοβιτς σέντραρε και ο Σφιντέρφσκι με το κεφάλι αφύλακτος σημείωσε το 0-1.

Ο Όμιλος θέλησε να βάλει στη συνέχεια πίεση στον ΠΑΟΚ. Νέιρα, ντε Γκουζμάν και Ντουρμισάι είχαν κέφια, όμως οι σπουδαίες φάσεις απουσίαζαν. Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν ν’ αναλάβουν τα «ηνία» του ματς, είχαν ορισμένες σωστές συνεργασίες, που σταματούσαν έξω από την εστία του «δικέφαλου».

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν έβρισκαν τρόπους στο κομμάτι της δημιουργίας για να γίνουν επικίνδυνοι. Οι φιλοξενούμενοι με την εμπειρία και την ποιότητα τους εκμεταλλεύονταν κάθε αδράνεια του ΟΦΗ στα μετόπισθεν και στο 36’ λίγο έλειψε να «παγώσουν» ξανά το «Γεντί Κουλέ», όταν ο Ζβαμπ αστόχησε απελπιστικά από το ύψος του πέναλτι.

Το συγκρότημα του Νιόπλια ήταν καλό μπροστά, αλλά προβλημάτιζε πίσω και ουσιαστικά αυτός ήταν ο λόγος που βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ.

Ο Ναμπί είναι εδώ!

Στην επανάληψη οι «ασπρόμαυροι» είχαν την ίδια διάθεση και ενέργεια, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς ήταν πια πιο υποψιασμένοι στην άμυνα. Ο Όμιλος δεν απειλούσε και σα να μην έφτανε αυτό, από το 58’ ο αντίπαλος ήταν πια το απόλυτο φαβορί για το «τρίποντο».

Ο Κούρτιτς με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 0-2 και η ομάδα του είχε πια «αγκαλιάσει» το «διπλό». Στο 66’, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στη συνάντηση, ο Γρίβας σούταρε μόλις άουτ από πλάγια δεξιά και θα μπορούσε να είχε μειώσει.

Κι αφού οι ηττημένοι δεν κατάφερναν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ το τελείωσε στο 72’ με ψύχραιμο πλασέ του Αουγκούστο (0-3). Ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε το φάουλ του ντε Γκουζμάν στο 75’ και όλα στη συνέχεια είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η είδηση για τον ΟΦΗ ήταν η επιστροφή του Ναμπί στη δράση, μετά από ένα χρόνο, καθώς πέρασε στο ματς στο 78’.

Ήταν, άλλωστε, το μεγάλο κέρδος του Ομίλου στον αγώνα, αφού στο 92’ με τρομερό τεχνικό πλασέ από δύσκολη θέση, «άφησε» άγαλμα τον Πασχαλάκη και διαμόρφωσε το 1-3.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Νέιρα (84’ Γιαννούλης), φαν Ντάινεν (78’ Ναμπί), Διαμαντής, Ντουρμισάι, ντε Γκουζμάν, Κοροβέσης (66’ Γρίβας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροδρίγο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (77’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Ζίφκοβιτς Αντρ. (85’ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτσα), Σφιντέρφσκι (72’ Άκπομ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Αποθέωση στην επιστροφή Ναμπί!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.