Λυσάνδρου για όλα: Γήπεδο, Σαμαράδες - Νιόπλιας και η επιρροή Νταμπράουσκας

14:52 | 02/06/2023

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ για την σεζόν που προηγήθηκε, σχολιάζοντας το κακό ξεκίνημα, το ''διαζύγιο'' με Γιώργο, Γιάννη Σαμαρά και Νίκο Νιόπλια, την επιρροή του Βάντας Νταμπράουσκας και τα όνειρα του Μιχάλη Μπούση

Συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή ''Show must go On'' και στο Sport24 ο Μηνάς Λυσάνδρου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρθηκε στην επιρροή του Βάλντας Νταμπράουσκας στον ΟΦΗ, το διαζύγιο με τον Γιώργο και Γιάννη Σαμαρά, ο αποκλεισμός με την Κηφισιά που έκρινε το μέλλον του Νίκου Νιόπλια, το όραμα με το νέο γήπεδο και τον Μιχάλη Μπούση.

Για το κακό ξεκίνημα και τον Νταμπράουσκας:

Όλοι εμείς είμαστε ένα υποστηρικτικό στήριγμα για το ματς της Κυριακής. Κυρίως είναι Βάλντας Νταμπράουσκας και ποδοσφαιριστές. Δεν ακυρώνω την δική μας προσπάθεια ούτε την προσπάθεια που είχε γίνει πριν και φυσικά δεν υποβαθμίζω και την στήριξη. Βάζοντας μέσα και τα... γούρια και τα άλλα στο μπλέντερ.

Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι στο ποδόσφαιρο όλοι μας, καλό είναι να έχουμε στρατηγική και ας είναι και λάθος. Το πιο επικίνδυνο είναι να μην έχεις. Με Νταμπράουσκας δικαιώθηκε η στρατηγική μας, είμαι χαρούμενος γιατί ταυτόχρονα με τις αλλαγές ήρθε το αποτέλεσμα. Ήταν έργο κυρίως των ανθρώπων του τιμ και του Νταμπράουσκας, της δουλειάς του ΒΑΚ. Σαν διοίκηση πέρνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί αλλά δεν αντιστοιχεί με αυτό των προπονητών.

Για τους στόχους του ΟΦΗ:

Υπάρχουν πάντα δύο επίπεδα που δουλεύουμε, μέσα και έξω από τις γραμμές. Έξω από τις γραμμές οι δουλειές είναι εξαιρετική από το 2018 που ήρθε ο Μιχάλης Μπούσης. Kαι το Black flame rising είναι το κερασάκι στην τούρτα, σε τούρτα που... υπήρχε. Ήταν κάτι πρωτοπόρο. Προχωράμε έξω από τις τέσσερις γραμμές.

''Μεγάλος στόχος το νέο γήπεδο''

λυσανδρου-νιοπλιας.jpg#asset:318970


Η αφετηρία είναι οι σωστές εγκαταστάσεις, είμαστε πρωτοπόρος οργανισμός, φέραμε την Άντερλεχτ. Ο μεγάλος στόχος είναι το δικό μας γήπεδο. Όποια ομάδα δεν έχει τέτοιο στόχο, πρέπει να αλλάξει χώρα.

Αγωνιστικά, η δομή σε αναγκάζει να βάζεις τους στόχους. Αυτονόητο ότι σε όλες τις μετρήσεις είμαστε στους πρώτους 6, δεν πρέπει να είμαστε φοβικοί στις θέσεις στόχων. Όσο είναι τα πλέι οφ ο στόχος είναι η 6αδα. Για τον θεσμό του Κυπέλλου, πρέπει να δω την δομή για να πω ποιον στόχο θα έχουμε.

Για τις αποχωρήσεις Σαμαράδων και Νιόπλια:

Οι αλλαγές αυτές έγιναν θορυβώδεις όχι γιατί έγιναν αλλά επειδή αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Επειδή είμαι επικεφαλής, αποδέχομαι το ''χρέωμα'' των αποφάσεων.Του Γιάννη Σαμαρά ήταν παραίτηση, έκλεισε ένας κύκλος 4 ετών. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν η αιτία που ο κύριος Μπούσης ήρθε στην Ελλάδα. Είναι που είναι και ισχυρές προσωπικότητες, είναι και συνδεδεμένοι με την έλευση του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ. Υπάρχει μια εταιρεία, μια ομάδα, υπάρχουν αποτελέσματα και διαδικασίες που οδηγούν το πως γίνονται τα πράγματα.

Στο τέλος της ημέρας όμως, όσο κι αν θέλουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε διαφορετικοί και να είμαστε ανώτεροι άνθρωποι, το αποτέλεσμα θα καθορίσει την πορεία ακόμα και της ίδιας της εταιρείας. Είναι φορές, δυστυχώς που οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες. Ακόμα και σε πρόσωπα που είναι άρηκτα συνδεδεμάν με την ιστορία μιας ομάδας.

boboter.jpg#asset:318425


Καταλαβαίνω, ειδικά σε μια ομάδα που το συναίσθημα είναι πάρα πολύ έντονο όμως έχουμε μια επένδυση,ομάδα που έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις. Το δύσκολο στη διοίκηση, ίσως γι αυτό δεν προχωράμε τόσο πολύ είναι οι αποφάσεις και η αποφασιστικότητα. Δεν έχουμε πάντα τεχνοκρατικά κριτήρια για να υποστηρίξουμε μια απόφαση. Στο τέλος της ημέρας υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι μετρήσιμα. Έχω την υποχρέωση να ισορροπήσω την λειτουργία του, αυτό έπρεπε να γίνει. Έπρεπε εκείνη την στιγμή να γίνει αλλαγή, δεν προκλήθηκε με πρωτοβουλία από την ΠΑΕ ΟΦΗ αλλά από την παραίτηση του Γιάννη Σαμαρά. Ωστόσο, φαινόταν, κι αυτό δείχνει και την ανευ όρων αγάπη και επαγγελματισμού του Γιάννη Σαμαρά που έκρινε ότι πρέπει να παραιτηθεί. Ήταν κάποια στελέχη τα οποία κάποια στιγμή αποφασίστηκε διοικητικά να ολοκληρωθεί μια διαδικασία, ανεξάρτητα από το ποιος προκάλεσε το ντόμινο των εξελίξεων, και το ακόμα πιο δύσκολο ήταν να χτιστεί η επόμενη ημέρα. Έγιναν βήμα - βήμα οι αλλαγές. Έμεινε για ένα ακόμα μήνα ο Νίκος Νιόπλιας, μετά τον αποκλεισμό από την Κηφισιά, αποφασίστηκε το τέλος με τον Νίκο Νιόπλια. Είναι το γήπεδο το σημείο αποφάσεων. Αποφασίστησε να αλλάξουμε την λογική, να πάμε σε ένα πιο προπονητικοκεντρικό σύστημα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.