Λύτρωση μέσω… VAR

17:18 | 18/06/2018

Η Σουηδία έχασε τα... άχαστα κόντρα στην Κορέα, αλλά ο σωστός καταλογισμός πέναλτι με χρήση VAR έδωσε την ευκαιρία στους Σκανδιναβούς να πάρουν αγχωτική νίκη (1-0) επί των Κορεατών και να μπουν με το «δεξί» στη μάχη του Μουντιάλ.

Η Σουηδία στην επιστροφή της για πρώτη φορά μετά το 2006 σε Παγκόσμιο Κύπελλο επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Κορέας και αισιοδοξεί ενόψει της δύσκολης συνέχεια στον όμιλο που συμμετέχουν ακόμα η Γερμανία και το Μεξικό που την Κυριακή επικράτησε της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Ευτυχώς για τον ίδιο και φυσικά για τους Σκανδιναβούς, ο Εμίλ Φόρσμπεργκ, ο οποίος σε αυτό το πρώτο ματς δεν… έλαμψε όσο αναμενόταν, κέρδισε το πέναλτι στο 64’ και ο Γκράνκβιστ εκτέλεσε με περίσσια ψυχραιμία για το τελικό 1-0. Οι Σουηδοί ήταν καλύτεροι, είχαν σαφώς περισσότερες ευκαιρίες, χωρίς πάντως να πείθουν ότι μπορούν κάνουν την υπέρβαση στα γήπεδα της Ρωσίας.

Από την πλευρά τους, Οι Νοτιοκορεάτες εκμεταλλεύτηκαν πολλές φορές την ταχύτητά τους για να φύγουν στην αντεπίθεση και συνήθως δημιουργούσαν ευνοϊκές συνθήκες, όμως κατέληγαν πάντα σε κακή επιλογή όταν ερχόταν η ώρα της τελευταίας πάσας. Ο Σον της Τότεναμ έκανε αισθητή την παρουσία του τις λίγες φορές που έτρεξε στους κενούς χώρους, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ενέργειές του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζόελ Αγκιλάρ (Σλοβενία)

ΣΟΥΗΔΙΑ (Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνγκβιστ, Αουγκούστινσον, Γιάνσον, Λάρσον (81’ Σβένσον), Έκνταλ (71’ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77’ Θέλιν)

Ν. ΚΟΡΕΑ (Ταεγιόνγκ): Τζου, Υ. Λι, Παρκ (28’ Μ. Κιμ), Υ.Κιμ, Γιανγκ, Κου (73’ Σ. Λι), Κι, Τ. Λι, Σον, Σ. Κιμ (66’ Γιουνγκ), Ουάνγκ.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.