Κροατία ή Αγγλία;

10:04 | 11/07/2018

Σήμερα το βράδυ (21:00) θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα πλαισιώσει την Γαλλία στον μεγάλο τελικό (15/7) του Μουντιάλ.

Αγγλία και Κροατία απέκλεισαν Κολομβία-Σουηδία και Δανία-Ρωσία αντίστοιχα και το βράδυ «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους στον ημιτελικό του Λουζνίκι με φόντο τον τελικό.

Η Αγγλία θέλει να παίξει σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 1966, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ. Από το 1990, όταν ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Δυτική Γερμανία, έχει να φτάσει στην τελική τετράδα, ενώ στην προηγούμενη διοργάνωση της Βραζιλίας δεν είχε καν καταφέρει να περάσει από τη φάση των ομίλων.

Απέναντι στην Αγγλία η Κροατία. Και αυτή, όπως και η Αγγλία, έχει δοκιμάσει στο φετινό Μουντιάλ τη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Πριν από 20 χρόνια, στο Μουντιάλ της Γαλλίας, είχε καταφέρει ξανά να φτάσει στα ημιτελικά της τότε διοργάνωσης. Αν και είναι αμφίβολη η συμμετοχη των Βρσάλικο, Σούμπασιτς και Λόβρεν που απουσίασαν από την προπόνηση της Τρίτης, στο στρατόπεδό της υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κροάτες θα στερηθούν των υπηρεσιών του Σίμε Βρσάλικο ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο και θα χάσει τον μεγάλο ημιτελικό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.