Made in Greece

10:20 | 14/06/2018

Μόλις ένας ποδοσφαιριστής εκτός Ελλάδας υπάρχει ως τώρα στο έμψυχο δυναμικό του εφετινού ΟΦΗ, αριθμός που θα αυξηθεί, αλλά ελάχιστα…

Πέραν του Βουό που παρέμεινε στην ομάδα, οι άλλοι δυο ξένοι που ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα, ο Λεάλ και ο Κοέλιο είναι ήδη παρελθόν. Από τον Γενάρη είχαν αποχωρήσει οι Ορτέγκα και Μάρτος και πλέον το ελληνικό στοιχείο στον ΟΦΗ θα είναι το χαρακτηριστικό του για τη νέα αγωνιστική χρονιά. 

Οι δώδεκα που παρέμειναν (Ποτουρίδης, Κουτσιανικούλης, Φαζός, Βουό, Αργυρόπουλος, Νάστος, Ντίνας, Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Παπαστεριανός, Μπολάκης και Οικονόμου), συν τους δύο που ήρθαν (Σωτηρίου, Κοροβέσης), αλλά και αυτούς που θα έρθουν άμεσα (Κυριακίδης), αποδεικνύουν πως ο βασικός κορμός του «νέου» ΟΦΗ θα αποτελείται από παίκτες εντός συνόρων. 

Προφανώς και θα αποκτηθούν ξένοι, όχι όμως περισσότεροι από τρεις όπως είναι τώρα ο σχεδιασμός. Και οι παίκτες αυτοί θα είναι εγνωσμένης ποδοσφαιρικής αξίας οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα, όπως για παράδειγμα ο Λεάλ και όχι ο Κοέλιο… Για το λόγο αυτό και οι τελική επιλογή των ξένων (εντός ή εκτός ΕΕ) παικτών θα γίνει υπό… εξονυχιστικό έλεγχο, αφενός για να αποφευχθεί το λάθος και αφετέρου γιατί θα είναι από τις πλέον υψηλές οικονομικά, βάσει του προϋπολογισμού που υπάρχει εφέτος. 

Οι προτάσεις που καταφθάνουν στους ανθρώπους του ΟΦΗ επί καθημερινής βάσης είναι πολλές. Αρκετές απορρίπτονται με… συνοπτικές διαδικασίες, κάποιες άλλες ελέγχονται περισσότερο, για να φτάσουν στις τελικές επιλογές, από όπου θα γίνει η οριστική επιλογή. Η επίθεση και η μεσαία γραμμή είναι οι θέσεις που αυτή τη στιγμή δείχνουν πως θα καλυφθούν από αλλοδαπούς παίκτες, με τις πρώτες αφίξεις να προσδιορίζονται πιθανόν για την επόμενη εβδομάδα…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.