Μαγική εικόνα!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ήταν απόλυτος κυρίαρχος, όμως έχασε 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης και… ξεχνάει τα πλέι οφ.

Δεν απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο «Γεντί Κουλέ», με τον Όμιλο να είναι πολύ ανώτερος από τους φιλοξενούμενους, αλλά τελικά να γνωρίζει την ήττα, σ’ ένα ματς που έπρεπε να πάρει εύκολα.

Βρίσκεται, έτσι, πλέον στο -11 από την 6η θέση και τους Αρκάδες και ο στόχος της παρουσίας του στο μίνι πρωτάθλημα του τίτλου απομακρύνθηκε.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο, Νέιρα, Στάικος και Στάρτζεον, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαρδινέρο.

Άδικο σκορ

Από το ξεκίνημα ο ηρακλειώτικος σύλλογος κατάφερε να κλείσει στα καρέ του τον αντίπαλο. Είχε υπομονή στην κυκλοφορία, ωστόσο δεν κατάφερνε να ξεκλειδώσει την άμυνα των Πελοποννήσιων και είχε ορισμένες μικροευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις και είχαν επιλέξει να δώσουν χώρο στον ΟΦΗ.

Στο 15’, έτσι, στην πρώτη ουσιαστικά «επίσκεψη» τους στα καρέ του Βάτερμαν, προηγήθηκαν. Ο Φερνάντεθ σούταρε, ο Ολλανδός τερματοφύλακας απέκρουσε, ωστόσο ο Τζίμας πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 0-1.

Παρά το σοκ, οι «ασπρόμαυροι» ήταν διαρκώς στο προσκήνιο, αύξησαν την πίεση τους και έψαχναν την ισοφάριση. Είχαν μία σημαντική στιγμή με τον Σαρδινέρο στο 22’ και ακόμη μία μεγαλύτερη στο 24’ με τον Μεγιάδο.

Ο ΟΦΗ είχε «πολιορκήσει» την εστία του Αστέρα και στο 37’ στάθηκε άτυχος, αφού ο «κεραυνός» του Στάικου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ δεν ερχόταν και οι «κυανοκίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Ίδιο μοτίβο

Το «σκηνικό» ήταν το ίδιο κι απαράλλακτο και στην επανάληψη. Ο Όμιλος είχε τον πλήρη έλεγχο, είχε την απόλυτη πρωτοβουλία και η ομάδα του Ράσταβατς έκανε άμυνα με σκοπό να διατηρήσει το υπέρ της σκορ.

Οι «ασπρόμαυροι» τα έκαναν όλα σωστά μέχρι και την τελική πάσα, όπου είχαν ένα θέμα και δεν τους επέτρεπε να ολοκληρώσουν περισσότερες φάσεις.

Στο 60’, μάλιστα, κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Καπίγια στον Σαρδινέρο, αλλά το VAR έδειξε οφ σάιντ στο ξεκίνημα τον Στάρτζεον.

Όσο κυλούσε ο χρόνος το άγχος μεγάλωνε. Στο 76’, βέβαια, οι ηττημένοι πλησίασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Στάρτζεον έστρωσε στο ύψος του πέναλτι με το κεφάλι στον Τσιλιανίδη, ο οποίος έκανε το βολέ και ο Τσιφτσής απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο 86’ ξανά ο Τσιλιανίδης δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Τσιφτσή, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, και σούταρε από κοντά ψηλά άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο ΟΦΗ έχασε ένα δικό του αγώνα.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές (83’ Γρίβας), Στάρτζεον, Νέιρα, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Σαρδινέρο, Στάικος (53’ Τσιλιανίδης), Μεγιάδο (74’ ντε Γκουζμάν), Κοροβέσης (83’ Σολίς).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής (84’ Άλβαρεθ), Καστάνιο, Σουάρεθ, Μουνάφο (57’ Καπίγια), Μπέλεκ, Τιλίκα (46’ Ρεγκίς), Σίτο (77’ Χριστόπουλος), Τζίμας (57’ Τζίμας), Φερνάντεθ.

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.