Μακρής: «Έζησα έντονα χρόνια στον ΟΦΗ»

ΟΦΗ

Κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης ο ΟΦΗ θα βρει έναν παλιό, όχι απλά γνώριμο, αλλά και κάτι παραπάνω, τον Γιώργο Μακρή. Ο πρώην αρχηγός της κρητικής ομάδας και νυν παίκτης αυτής της Άρτας, μίλησε στο Capitano.gr για τον αγώνα και όχι μόνο…

Αγωνίσθηκε με τον ΟΦΗ σε 66 ματς, στα πολλά από αυτά με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έζησε έντονες στιγμές, άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε δυσάρεστες, με αποκορύφωμα των τελευταίων, εκείνο το απόγευμα της 21ης Μαρτίου 2015, όταν η ομάδα τότε ωθήθηκε σε αποχώρηση από το πρωτάθλημα. 

Ξενιτεύτηκε στην Ιταλία στο πλάι του Τζενάρο Γκατούζο, με τον οποίο «έδεσε» από την πρώτη μαζί της συνεργασίας του στον Όμιλο. Παρά τις θετικότατες εμπειρίες στην Πίζα, επέστρεψε και έγινε από τους βασικούς συντελεστές της ΑΕ Καραϊσκάκης, στην επιτυχία της να παραμείνει εξαιρετικά γρήγορα στην κατηγορία. Για όλα αυτά, ο Γιώργος Μακρής μίλησε στο Capitano.gr, στέλνοντας μέσω αυτού το δικό του μήνυμα προς τους αρκετούς φίλους του στο Ηράκλειο.  

Αρχικά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αναφέρεται στον επαναπατρισμό του, τη θητεία του στην Ιταλία και τη συνεργασία του με Τζενάρο Γκατούζο: «Η απόφαση να αφήσω την Ιταλία και να επιστρέψω στην Ελλάδα ήταν οικογενειακή. Νομίζω ότι έπρεπε να γυρίσουμε και το κάναμε, παρότι οι συνθήκες εκεί ήταν πάρα πολύ καλύτερες και μακάρι να μπορούσα να μείνω. 

Η παρουσία μου στην Ιταλία μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους τους τομείς. Στο πως αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι εκεί το ποδόσφαιρο, στη νοοτροπία που έχουν, στο σεβασμό που υπάρχει, είναι πολύ διαφορετικές οι εγκαταστάσεις. Όλα μαζί είναι αυτά που μου δημιούργησαν τις καλύτερες εμπειρίες. 

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και πάλι με τον Τζενάρο Γκατούζο, αυτή τη φορά στη χώρα του. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος, όπως ήταν και στον ΟΦΗ και αυτό με εντυπωσίασε. Τόσο ο τρόπος δουλειάς του, αλλά και η συμπεριφορά του ήταν η ίδια. 

Στον ΟΦΗ ήταν λίγο δύσκολο να δουλέψει όπως ήθελε λόγω των συνθηκών που υπήρχαν τότε, στην Πίζα όμως υπήρχε ένα καλό πρότζεκτ από την αρχή, όπου δούλεψε πάνω σε αυτό και πλέον με τη δουλειά και την αξία του βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης». 

Η επιστροφή του στην Ελλάδα συνοδεύτηκε με τη μετεγγραφή του στην ΑΕ Καραϊσκάκης, για την πορεία της οποίας ο Γιώργος Μακρής λέει: «Είναι μια νέα ομάδα, τα περισσότερα παιδιά είναι από την Άρτα. Πρώτη φορά αγωνίζεται στη Football League και ανταπεξήλθε στις καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο. Κέρδισε την παραμονή της πολύ γρήγορα, παρά τις δύσκολες.

Υπήρχε στην ομάδα συγκέντρωση από όλους και εκμεταλλεύθηκε την έδρα της από τον πρώτο αγώνα. Δεν είχαμε εφησυχασμό σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος και ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο που είχαμε και τον πετύχαμε». 

Αναφερόμενος συνολικά στην ποιότητα του πρωταθλήματος της Football League εφέτος, ο 34χρονος μέσος πλέκει το εγκώμιο τόσο του ΟΦΗ, όσο και του Εργοτέλη: «Αγωνιστικά και ποιοτικά το πρωτάθλημα δυστυχώς δεν μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν για το αποτέλεσμα και μόνο, αλλά το κάνουν με λάθος τρόπο. 

Ο ΟΦΗ αποτελεί εξαίρεση, καθώς έδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ενώ με εξέπληξε και ο Εργοτέλης. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού του, είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε από τις περισσότερες ομάδες και είναι από τα θετικά του πρωταθλήματος. 

Κατά τα άλλα, οι πιο πολλές ομάδες και τα περισσότερα παιχνίδια, δεν έχουν δείξει καλή ποιότητα».

ΜΑΚΡΗΣ-ΠΛΑΤΗ.jpg#asset:17829

Μιλώντας για τον αγώνα με τον ΟΦΗ την Κυριακή, τονίζει με νόημα: «Είναι μια πρόκληση για όλους αυτό το ματς. Είναι ξεχωριστό, διαφορετικό, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνατότητές τους απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μακάρι να γίνει καλό ματς και να το διασκεδάσουμε όλοι. 

Για εμένα ήταν δύσκολα όταν βρέθηκα αντίπαλος του ΟΦΗ μέσα στο «Γεντι Κουλέ». Είχα μεγάλη φόρτιση και ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχω περάσει ως ποδοσφαιριστής. Δεν ήθελα να τη ζήσω, αλλά τι να κάνουμε. Είμαστε επαγγελματίες».

ΜΑΚΡΗΣ-ΟΦΗ.jpg#asset:17830

Για το τι του έχει μείνει από τον ΟΦΗ, υπογραμμίζει: «Εγώ θέλω να κρατάω τα θετικά. Έζησα έντονα χρόνια με ευχάριστες στιγμές, όπως η τελευταία ημέρα ήταν η πιο αρνητική και προσπαθώ να μην τη θυμάμαι. Έζησα δυνατές στιγμές, ο κόσμος μου έχει μείνει αξέχαστος, το πόσο στάθηκε κοντά στην ομάδα στις δύσκολες στιγμές που πέρασε. Ακόμα και στα αποδυτήρια η καθημερινότητα ήταν ένας Γολγοθάς για όσους ήταν στην ομάδα τότε. 

Είχα όμως και την τύχη να δουλέψω με εξαιρετικούς προπονητές, όπως ο Γιάννης Πετράκης, ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο Σα Πίντο και φυσικά ο Γκατούζο. Έμαθα πολλά πράγματα από όλους τους και ήταν μια μεγάλη τύχη για εμένα η συνεργασία μαζί τους. Με βελτίωσαν και σαν ποδοσφαιριστή, αλλά και σαν άνθρωπο και οφείλω πολλά και σε αυτούς και στον ΟΦΗ».

241621.jpg#asset:8419

Με την ευκαιρία στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους φίλους του στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλους όσοι είναι κοντά στην ομάδα: «Είναι όλοι τους εξαιρετικοί. Και οι άνθρωποι που γνώρισα από κοντά και ο κόσμος που ήταν δίπλα στην ομάδα. Αυτό που θέλω να πω, είναι να έχει ηρεμία ο ΟΦΗ στα διοικητικά και θα φτάσει εκεί που αξίζει, κόσμος βοηθά συνέχεια και ελπίζω να μην έχει τα ίδια προβλήματα που είχε παλιά».

Τέλος για το ποιες είναι οι σκέψεις του για το μέλλον:  «Αυτό που θέλω τώρα είναι να τελειώσει η χρονιά, να είμαστε καλά και για το μέλλον θα δούμε. Είναι νωρίς ακόμα. Έχω σκοπό να συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά είναι νωρίς για όλα τα άλλα».

ΜΑΚΡΗΣ-ΟΦΗ-ACTION.jpg#asset:17831

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.