Μάνατζερ, παίκτες, αλόγιστα ποσά: Ο Ρουί Κόστα είπε όλη την αλήθεια

SMS
19:20 | 06/09/2020

Με αφορμή το φλέρτ Μπενφίκα - Καβάνι, ο διευθυντής της Μπενφίκα και πρώην ποδοσφαιριστή αναφέρθηκε και στα αλόγιστα ποσά που ζητούν οι ποδοσφαιριστές

Οι υπερβολικά μεγάλες απολαβές που ήθελε ο Καβάνι ήταν το εμπόδιο για να ολοκληρωθεί το Deal, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αθλητικός Διευθυντής της αντιπάλου του ΠΑΟΚ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ρουί Κόστα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Του κάναμε την προσφορά μας. Ήθελε μισθό δέκα εκατομμυρίων ευρώ και για εμάς αυτό δεν ήταν βιώσιμο. Φτάσαμε μέχρι τα επτά εκατομμύρια. Ένας παίκτης σχεδόν στα 34 του δεν μπορεί να ζητήσει τέτοια ποσά».

Επιπλέον είπε για την μισθολογικό στάτους στο σημερινό ποδόσφαιρο:

«Σήμερα οι ποδοσφαιριστές γίνονται παιχνίδια στα χέρια των μάνατζερ. Αλλά πως μπορείς να κάνεις μια τέτοια επένδυση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσουμε το μπάτζετ ολόκληρης της ομάδας. Αλλά επίσης είναι λάθος των προπονητών και των ομάδων. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα πρέπει να μειώσει τους υπέρογκους μισθούς. Είστε οι καλύτεροι στον κόσμο; Το αποδείξατε στο γήπεδο; Εντάξει, 10 εκατομμύρια γιατί είσαι ο Μέσι ή ο Κριστιάνο. Οι υπόλοιποι πρέπει να προσαρμοστούν σε πιο βιώσιμους μισθούς για τις ομάδες. Βλέπω παιδιά να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα την άνοιξη και μετά από μια σχετικά καλή σεζόν να σου χτυπούν την πόρτα και να σου λένε «Παίζω καλά, θέλω 2 εκατομμύρια ευρώ αλλιώς θα φύγω». Τι πράγμα; Για δύο γκολ και δύο καλά παιχνίδια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν 24χρονοι που παίρνουν επτά, οκτώ εκατομμύρια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει όλοι να ηρεμήσουμε, διαφορετικά το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε θα τελειώσει σύντομα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.