Μανδάς: «Στο μυαλό μου μόνο ο ΟΦΗ - Όνειρό μου η Λίβερπουλ»

17:03 | 17/01/2023

Ο νεαρός γκολκίπερ του ΟΦΗ μίλησε για την έως τώρα θητεία του στην Κρητική ομάδα.

Ο Χρήστος Μανδάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΠΟΡ FM αναφέρθηκε στο ματς της Τούμπας, τον Νταμπράουσκας, την παρουσία του στον ΟΦΗ, ενώ μίλησε για το μεγάλο του όνειρο.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την απόκρουση στο σου του Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις: «Ήταν μια φάση που ήταν στο τέλος του ματς, η κόπωση είχε μεγαλώσει για όλους. Ήταν θέμα αντανακλαστικών, είδα την μπάλα τελευταία στιγμή. Ήταν δυνατό και ξαφνικό σουτ. Είχα καλή τοποθέτηση και ισορροπία και μπόρεσα να αντιδράσω. Ήταν από τις καλύτερες αποκρούσεις που έχω κάνει ποτέ στα παιχνίδια που έχω παίξει».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πορεία της καριέρας του: «Για μένα ο Ατρόμητος και όλα όσα πέρασα εκεί ήταν σχολείο. Είχα σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά και ποδοσφαιρικά. Ήταν αρκετά δύσκολο στην αρχή, ήμουν μικρός για να καταλάβω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Ήταν κάτι που έπρεπε να διαχειριστώ, ήμουνα αρκετά μικρός για να το καταλάβω. Πήρα τις ευκαιρίες που μου έδωσαν, ξεκίνησα καλά για την ηλικία μου και το επίπεδο της ομάδας, αλλά στην πορεία έγιναν λάθη και από μένα -η απόδοσή μου δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Επειδή ο Ατρόμητος είναι μεγάλη ομάδα, έψαχνε τις πορείες που είχε κάνει άλλες χρονιές, δεν υπήρχε μεταξύ μας η εμπιστοσύνη για να κάνω αυτό που θέλω».

Για το αν θα άλλαζε κάτι: «Από αυτά τα λάθη, δεν θα άλλαζα τίποτα. Με έκαναν πιο δυνατό, να μπορώ να καταλάβω πολλά. Δεν θα άλλαζα τίποτα, γιατί μέσα από αυτά έδειχνα ότι προσπαθώ να κάνω κάτι. Δεν το έκανα για άλλον λόγο.

Για την επιλογή του να πάει στον ΟΦΗ παρότι δεν θα ήταν πρώτη επιλογή: «Όταν ήρθε η πρόταση από τον ΟΦΗ, εγώ και η οικογένειά μου δεν το σκεφτήκαμε λεπτό για το αν πρέπει να πάω. Με την μία ήμασταν έτοιμοι, ξέραμε ότι θα ήταν καλή επιλογή. Ήξερα ότι δεν θα ήμουν στην τριάδα τερματοφυλάκων, το γνώριζα, ήρθα στα μέσα της χρονιάς και ο ΟΦΗ ήταν στην 6άδα. Το επέλεξα για να προσαρμοστώ, είχα πίστη στις δυνατότητες μου και ήξερα ότι θα είμαι έτοιμος για τη νέα χρονιά να διεκδικήσω τη θέση μου»

Για το ότι πήρε φανέλα βασικού: «Ο κόσμος εδώ είναι πολύ υποστηρικτικός, με όλη την ομάδα. Είναι το πιο σημαντικό για εμένα, δεν είναι μόνο τι κάνουμε στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Δεν είμαστε ποδοσφαιριστές μόνο μέσα στο γήπεδο. Όταν υπάρχει αυτή η στήριξη από τον κόσμο και την ομάδα είναι το σημαντικότερο για να έχεις καλή απόδοση μέσα στο γήπεδο».

Για το αν ένιωσε έτοιμος: «Ένιωθα έτοιμος πολύ πριν γίνω βασικός. Η θέση αυτή θέλει υπομονή και να αρπάξεις την ευκαιρία. Την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει ένα παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικό που όλη τη χρονιά δούλευα πολύ και περίμενα την ευκαιρία μου. Κάθε μέρα δούλευα για αυτή την ευκαιρία».

Για το τι σκέφτεται για τη συνέχεια: «Δεν σκέφτομαι κάτι, μόνο να τελειώσει η σεζόν και να έχουμε καταφέρει τους στόχους μας. Σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου. Είμαι προσηλωμένος στην ομάδα που με εμπιστεύτηκε και είμαι υποχρεωμένος να κάνω τα πάντα για να δώσω πίσω αυτή την εμπιστοσύνη».

Για την αλλαγή προπονητή και τη βελτίωση που ήρθε: «Η διακοπή έπαιξε καθοριστικό ρόλο για εμάς, δουλέψαμε πολύ σκληρά. Το σημαντικότερο είναι ότι μπαίνουμε στο γήπεδο και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και όταν βγαίνουμε ξέρουμε ότι κάναμε αυτό που πρέπει. Ξέραμε τη δουλειά μας. Ο προπονητής μας βοήθησε πολύ. Ανέβηκε, επίσης, η ψυχολογία μας γιατί βλέπουμε ότι αυτό που δουλεύουμε βγαίνει στο γήπεδο».

Για το αν υπήρχε ψυχολογικό πρόβλημα, πέρα από τους τραυματισμούς στην αρχή της χρονιάς: «Είχαμε πολλές απουσίες, αλλά ήταν θέμα ψυχολογίας. Είμαστε σχεδόν οι ίδιοι παίκτες, δεν έχει αλλάξει κάτι με μικρές διαφορές».

Για το αν είναι αισθητή η βελτίωση και στους παίκτες: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Επίσης είναι και ότι ξέρουμε τι κάνουμε, δεν κάνουμε άσκοπα πράγματα για αυτό η ομάδα είναι συνέχεια σε υψηλούς ρυθμούς»

Για το αν παρατηρεί τους άλλους τερματοφύλακες: «Δεν έχω κάποιον αγαπημένο, αλλά κοιτάζω πάρα πολλούς και παίρνω στοιχεία που μου ταιριάζουν».

Για το πιο τρελό του όνειρο για ομάδα του εξωτερικού: «Το όνειρό μου είναι να φορέσω τη φανέλα της Λίβερπουλ, το φαντάζομαι και τα μάτια μου γυαλίζουν. Ο στόχος μου είναι να φτάσω στο επίπεδο της Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας… να παίξω σε αυτά τα πρωταθλήματα».

Για τον στόχο του ΟΦΗ: «Δεν αμφιβάλλαμε ποτέ για τους εαυτούς μας. Ξέραμε όλοι τι αξίζαμε και πιστεύαμε ότι θα γυρίσει η κατάσταση. Κοιτάμε μόνο προς τα πάνω. Κάνουμε όνειρα και ο στόχος μας είναι να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην 6άδα. Πιστεύουμε και στην 6άδα, μπορεί να μην ακούγεται εφικτός αλλά ό,τι και αν γίνει αυτός θα είναι ο στόχος γιατί αυτό αξίζει στον ΟΦΗ».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.