Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη, απόψε, στο «Καραϊσκάκης»

10:03 | 16/08/2023

Η κάτοχος του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και αυτή του Europa League, Σεβίλη, διασταυρώνουν απόψε (22.00) τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό του Super Cup, που θα διεξαχθεί στο φαληρικό γήπεδο.

H μεγάλη μέρα έφτασε για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλος της χρονιάς. Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει στον Πειραιά την Σεβίλλη στις 22:00, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Super Cup.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Μάντσεστερ Σίτι συμμετέχει σε αυτό τον τελικό. Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε με την απώλεια του Community Shield, χάνοντας στα πέναλτι (1:1 κανονική διάρκεια) από την Άρσεναλ, σε ματς που ισοφαρίστηκε στο 101′. Ακολούθησε το άνετο ποδαρικό στην Premier, με… σβηστές τις μηχανές πέρασε (3:0) από την έδρα της νεοφώτιστης Μπέρνλι. Αρκετά προβλήματα, για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν υπολογίζει τους Ντε Μπρόινε, που «χτύπησε» στο τελευταίο ματς και πάει για χειρουργείο, Μπερνάντο Σίλβα λόγω ενοχλήσεων και ο βασικός στόπερ Ρούμπεν Ντίας.

Από την άλλη η Σεβίλλη, έσωσε πέρυσι μια χαμένη σεζόν με την κατάκτηση του Europa League, επικρατώντας στα πέναλτι της Ρόμα. Ξεκίνησε με φιλοδοξίες τη φετινή σεζόν, αλλά με το… καλημέρα ήρθε η κατραπακιά, χάνοντας 2:1 εντός έδρας από την Βαλένθια στην πρεμιέρα. Η εικόνα της φώναξε πως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση στην άμυνα.

Στα αγωνιστικά νέα, εκτός αποστολής και υπό παραχώρηση βρίσκεται ο Ντιλέινι. Ακόμα δεν θα αγωνιστούν οι Ροδρίγκεθ, Γιανουζάι και Ιντρίσι. Τραυματίες είναι οι στόπερ Νιανζού και Μαρκάο, ενώ νοκ-άουτ τέθηκε και ο χαφ Φερνάντο.

Υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση ισοπαλίας, δεν υπάρχει παράταση, αλλά απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.