Μαρινάκης στο Capitano.gr: «Ο ΟΦΗ όπως τότε...»

08:18 | 16/10/2019

Ο παλαίμαχος άσος του Ομίλου μιλάει για το ματς με τον Ολυμπιακό, για τη νέα μέρα που έχει ξημερώσει για τον σύλλογο, αλλά και για τον ΟΦΗ του Γκέραρντ και του σήμερα.

Ο Πέτρος Μαρινάκης πέρασε μια ποδοσφαιρική ζωή στον ηρακλειώτικο σύλλογο και οι τρεις θητείες του με την ασπρόμαυρη φανέλα, «μεταφράζονται» σε 10.5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα και σε 286 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει, περάσει, εξάλλου, για μια διετία από τους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους είχε 53 εμφανίσεις.

Ο 51χρονος προπονητής μίλησε στο Capitano.gr με αφορμή τον εκτός έδρας αγώνα που έχει μπροστά του ο ΟΦΗ το Σάββατο (19/10) κόντρα στον Ολυμπιακό.

marinakhs-olympiacos-mesa.jpg#asset:137335

Αναφερόμενος, έτσι, στο μεταξύ τους παιχνίδι, επεσήμανε: «Έχουμε δει μέχρι τώρα δύο πολύ αξιόλογες ομάδες, που παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και αγωνίζονται πάντα για τη νίκη.

Νομίζω ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς και για τις δύο και ελπίζω και εύχομαι να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΟΦΗ αγωνίζονται επιθετικά και, αν μη τι άλλο, έχουν δείξει ότι ξέρουν να σκοράρουν».

«O OΦΗ είναι πλέον υγιής»

Ο Μαρινάκης αναφέρθηκε φυσικά και στον ερχομό των Μπούση-Παλυβού στη διοίκηση του Ομίλου και υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τον οργανισμό η παρουσία τους.

Είπε αναλυτικά: «Αποτελεί σίγουρα κάτι πολύ σπουδαίο για τον ΟΦΗ η παρουσία των οικογενειών Μπούση και Παλυβού στη διοίκηση. Η ομάδα είναι πλέον απόλυτα υγιής, έχει όλα τα προβλήματα της λυμένα και έτσι μπορεί να προχωρήσει το πλάνο της. Μπορεί να δουλεύει χωρίς να την απασχολεί κάτι άλλο.

Ο ΟΦΗ τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρήθηκε αρκετά σ’ αυτό το κομμάτι και πλέον αυτή η αλλαγή της κατάστασης είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Το πρότζεκτ, βέβαια, θέλει το χρόνο του. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε και λίγο ανυπόμονοι. Η ομάδα πρέπει να προχωρήσει βήμα-βήμα και ν’ αποκτήσει διάρκεια για να μπορέσει να γίνει ξανά όπως παλιά.

Μέχρι τώρα τα μηνύματα είναι σίγουρα ενθαρρυντικά, έχει παρουσιάσει πολλά όμορφα πράγματα, ωστόσο η συνέχεια πρέπει να είναι ανάλογη».

«Υπάρχουν τα εφόδια»

Η εξαιρετική πορεία του ΟΦΗ στο ξεκίνημα της σεζόν έχει προκαλέσει… μοιραία συγκρίσεις με τη «χρυσή» εποχή του Ευγένιου Γκέραρντ.

Ο Μαρινάκης ήταν, βεβαίως, μέλος της και σε ερώτηση για το αν μπορεί η ομάδα να γίνει και πάλι τόσο ισχυρή, ήταν ξεκάθαρος.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ-ΟΦΗ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:137336

«Ο ΟΦΗ έχει ακόμη δρόμο, όμως νομίζω ότι με το πλάνο που έχει, μπορεί να τα καταφέρει. Μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο. Η παρουσία των Μπούση-Παλυβού, αλλά και όλη η ομάδα των ανθρώπων που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» το πλάνο, δίνουν μια σιγουριά.

Υπάρχουν τα εχέγγυα και τα εφόδια για να γίνει ο ΟΦΗ, όπως και τότε. Οι άνθρωποι που έχουν εμπιστευτεί οι κ. Μπούσης και Παλυβός  έχουν μεγαλώσει και ανδρωθεί ποδοσφαιρικά με τον «Μίστερ» και σίγουρα μπορούν να πετύχουν. Απλά χρειάζεται χρόνος και υπομονή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.