Μαρτυρία για τα επεισόδια στο Μπιλμπάο: "Ξέραμε ότι ήταν ποντικοπαγίδα"

16:00 | 01/03/2024

Ο ημιτελικός της Αθλέτικ με την Ατλέτικο στιγματίστηκε από τα επεισόδια στο Σαν Μαμές, που είχε απολογισμό τραυματισμό ενός οπαδού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η μαρτυρία οπαδού σε ισπανική τηλεοπτική εκπμπή σοκάρει.

Η Αθλέτικ νίκησε 3-0 την Ατλέτικο στο Σαν Μαμές και προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey, ο οποίος είναι ο 40ος της ιστορίας της. Το γήπεδο ήταν ασφυχτικά γεμάτο, ωστόσο δεν ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια πριν από την έναρξη του ματς.

Η Άνα, μέλος του συνδέσμου οργανωμένων της Ατλέτικο "Peña Atlética Rock&Roll" και σύζυγος ενός εκ των οπαδών που δέχθηκαν επίθεση στο Μπιλμπάο μίλησε στο CADENA Ser για τα επεισόδια που συνέβησαν.

"Όλα ήταν κακώς οργανωμένα. Το Μπιλμπάο μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε σημείο συνάντησης ούτε σημείο στάθμευσης για τα λεωφορεία, ότι έπρεπε να αφήσουν τα μέλη των συνδέσμων οπαδών στους δρόμους και ότι ο καθένας μπορούσε να τριγυρνά στην πόλη όπως μπορούσε... Ξέραμε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα.

Δεκαπέντε φιλάθλοι έμειναν μαζί και κάποιοι άλλοι πήγαν στην πόλη. Μία ομάδα αποφάσισε να μπει σε ένα εστιατόριο. Έτρωγαν και όταν ήταν εκεί για δύο ώρες μια άλλη ομάδα μπήκε ορμητικά μέσα. Άνοιξαν το πρόσωπο ενός παιδιού, το οποίο είναι αυτό που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χτύπησαν μια κοπέλα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι της έσπασαν το σαγόνι με κλωτσιά".

Τέλος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που έγινε μετά τη λήξη του αγώνα. "Ο άντρας μου μόλις μου έγραψε ότι πήγε να δει μια κοπέλα που χτυπήθηκε στο δρόμο από τους οργανωμένους. Πιστεύουν ότι της έσπασαν το σαγώνει".

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.