Μαύρα χάλια!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ κακός και έχασε 0-3 από τον Άρη.

Ο Όμιλος πραγματοποίησε τη χειρότερη του φετινή εμφάνιση και μοιραία ηττήθηκε από τους Θεσσαλονικείς. Η εικόνα του ήταν απογοητευτική και δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Βούρος, Διαμαντής, Βαφέας και Λυμπεράκης.

Στη μεσαία γραμμή την τριπλέτα συνέθεσαν οι Μεγιάδο, Νέιρα και Στάικος, στα «φτερά» της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Στάρτζεον και Μπαλογιάννης και στην κορυφή ο Σαρδινέρο.

Όλα στραβά

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν πολύ μουδιασμένα στο ματς και πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει 2 φορές με τον Σίλβα, ενώ στο 9’ ο ίδιος έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Μάνος δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία και η μπάλα πέρασε παράλληλα.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μπλοκάρει καλά τη μεσαία γραμμή του ηρακλειώτικου συλλόγου, ενώ δημιουργούσαν διαρκώς «ρήγματα» από την αριστερή πλευρά, με τους Μπαλογιάννη-Λυμπεράκη να έχουν πολλά προβλήματα.

Μετά το πρώτο άσχημο δεκάλεπτο, πάντως, οι παίκτες του Σίμου βελτιώσαν την εικόνα τους. Είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν σωστά και απείλησαν στο 13’ μ’ ένα «χλιαρό» βολ πλανέ του Νέιρα και στο 16’ και πάλι με τον Αργεντινό.

Και ενώ ο ΟΦΗ ήλεγχε το ρυθμό, στο 29’ οι «κιτρινόμαυροι» απέδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι όταν βρουν χώρους. Ο Μπρούνο Γκάμα έβγαλε έξυπνα μόνο τον Μάνο που σούταρε, ο Σωτηρίου απέκρουσε, όμως ο Μπερτόλιο πήρε το «ριμπάουντ» από κοντά και πέτυχε το 0-1.

Ο Όμιλος δεν είχε τρόπους να απειλήσει… σοβαρά τον Μπουσέ και οι Θεσσαλονικείς έφτιαχναν εύκολα προϋποθέσεις, με την επιθετική λειτουργία τους να είναι εξαιρετική.

Στο 42’, μάλιστα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπεναλουάν έπιασε την κεφαλιά και ο Μπερτόλιο έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Ο β’ βοηθός Ψαρρής είχε αρχικά σηκώσει τη σημαία για οφ σάιντ, όμως από το VAR φάνηκε ότι ο σκόρερ καλυπτόταν.

Ακόμη χειρότερος

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν νευρικοί, έκαναν λάθη και αυτή η αδικαιολόγητη ένταση σαφώς και ευνοούσε τον αντίπαλο.

Το καθαρό μυαλό έλειπε για τους γηπεδούχους και το συγκρότημα του Μάντζιου κρατούσε άνετα το υπέρ του προβάδισμα.

Το σκηνικό, βέβαια, θα μπορούσε ν’ αλλάξει αν η ομάδα του Σίμου εκμεταλλευόταν τη μεγάλη της στιγμή στο 66’. Ο Στάρτζεον συνεργάστηκε άψογα με τον Νέιρα, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Σαρδινέρο, που σούταρε ψηλά άουτ από την μικρή περιοχή.

Το ξέσπασμα των ηττημένων δεν είχε διάρκεια και στο 76’ τελείωσαν τα πάντα. Ο Ματίγια εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μάνος από τον Βαφέα και πέτυχε το 0-3.

Τα λεπτά που απέμεναν είχαν πια διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον ΟΦΗ να πλησιάζει στο γκολ της τιμής με τον Νέιρα στο 91’.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Βούρος, Διαμαντής, Βαφέας, Λυμπεράκης (78’ Κοροβέσης), Μεγιάδο (86’ Γκαργκαλατζίδης), Νέιρα, Στάικος (57’ Γρίβας), Στάρτζεον, Μπαλογιάννης (78’ Γιάννου), Σαρδινέρο (86’ Σουρνάκης).

Άρης (Άκης Μαντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (71’ Τζέγκο), Σίλβα (71’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόλιο (71’ Μαντσίνι), Μάνος (79’ Λόπεθ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα γκολ της νίκης του Άρη

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.