Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας

12:38 | 18/03/2018

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Έτσι και φέτος η πλατεία Συντάγματος γέμισε από νωρίς με μικρούς και μεγάλους, δρομείς όλων των ηλικιών και αγωνιστικών επιπέδων που επέλεξαν να γίνουν κομμάτι αυτής της γιορτής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • 3χλμ.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με τον Ημιμαραθώνιο, ωστόσο οι πρώτοι αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν ήταν οι δρομείς των 3χλμ. Wind. Ο Μάρκος Γκούρλιας ήταν νικητής στους Άνδρες με 9.05 σε μια κούρσα, όπου δεν χρειάστηκε να πιεστεί ιδιαίτερα . Δεύτερος με 9.22 ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος και τρίτος ο Πολωνός Ματέους Μάντριαζ (9.22).

Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου όπως και πέρυσι έτσι και φέτος πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 10.02 και πέτυχε ρεκόρ διαδρομής, αφού το προηγούμενο ήταν 10.21 από το 2016 και ανήκε στην Ζωή Ανδρικοπούλου.

giannopoulou.jpg#asset:7819

  • Ημιμαραθώνιος

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν και σήμερα ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού τερμάτισε πρώτος στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας με 1 ώρα 08.30. 

Ο εξελίξιμος δρομέας δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, που ήταν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, ωστόσο έδειξε πως θα έχει την ευκαιρία να το κάνει σε έναν από τους αγώνες του Απριλίου και παράλληλα βελτίωσε το δικό του ρεκόρ διαδρομής, το οποίο ήταν 1.08.35 από το 2016. 

Ο Γιώργος Τάσσης, ήταν δεύτερος στον ημιμαραθώνιο καθώς διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 09.23 και άφησε πίσω του το έμπειρο Χριστόφορο Μερούση. Ο αθλητής από την Χίο τερμάτισε σε 1.09.49 και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή του σε έναν αγώνα μαραθωνίου, στα τέλη Απριλίου.

Στις γυναίκες το φαβορί ήταν η Ράνια Ρεμπούλη, ωστόσο αυτή που τελικά έκοψε πρώτη το νήμα ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη. Η αθλήτρια του Τάκη Γερακό διένυσε την απόσταση σε 1.20.01 και πανηγύρισε την μεγαλύτερη - μέχρι σήμερα - διάκριση της καριέρας της. 

πετρουλάκη.jpg#asset:7797

Η Ρεμπούλη, επηρεασμένη από τον τραυματισμό που την ταλαιπωρεί από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, ακολούθησε στη δεύτερη θέση σε 1.20.26 και στην τρίτη η Ντενίζ Δημάκη σε 1.23.56. 

  •  5χλμ.

Ο Μαγγίνας ολοκλήρωσε τον γώνα σε 15:38 με τον Ζουλιάνο Μάνκο να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση τερματίζοντας σε 17:05 και τον Νίκο Πετρολέκα να είναι τρίτος με 17:38.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Αναστασία Καρακατσάνη (και 5η στη γενική κατάταξη) με 17:56 με την Ανθή Κοραΐνη Κυριακοπούλου να είναι δεύτερη (και 8η συνολικά) με 18:04. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Γλυκερία Σκάρκου κάνοντας 19:51.

Πηγές:
segas.gr,
sportsfeed.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.