Με φόρα η Αργεντινή στον μεγάλο τελικό!

22:56 | 13/12/2022

Η Αργεντινή προκρίθηκε για 6η φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 3-0 επί της Κροατίας.

Η κλάση και η ποιότητα του Λιονέλ Μέσι έκανε τη... διαφορά στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ με την Κροατία κι οδήγησε την Αργεντινή στην πρόκρισή της στον τελικό -με το εμφατικό 3-0- και στην επιστροφή της στο καταληκτικό ματς της διοργάνωσης έπειτα από 8 χρόνια.

Βαδίζοντας στα χνάρια του τεράστιου Ντιέγκο Μαραντόνα, ο σούπερ σταρ της «αλμπισελέστε» έκανε ότι... ήθελε την κροατική άμυνα, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του με εύστοχο πέναλτι στο 34’ και «σερβίροντας» το τρίτο γκολ προς τον Άλβαρες στο 69’.

Mέχρι το 1-0 της Αργεντινής το ματς ήταν μοιρασμένο, χωρίς κάτι το σπουδαίο. Η Κροατία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει. Η Αργεντινή στάθηκε τυχερή γιατί στο 33ο λεπτό κέρδισε πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό πέντε λεπτά αργότερα σε μία τρομερή αντεπίθεση και εξίσου τρομερή ενέργεια και κούρσα 60 μέτρων του Χουλιάν Άλβαρες, ο οποίος στάθηκε και τυχερός αφού κέρδισε κόντρες, η Αργεντινή διπλασίασε τα τέρματά της και αγκάλιασε από νωρίς την πρόκριση.

Βέβαια το πάθημα με την Ολλανδία ήταν πρόσφατο και ο Σκαλόνι δεν ήθελε να ξαναδεί την ομάδα του να χάνει προβάδισμα δύο τερμάτων. Εξ ου το γεγονός πως η Αργεντινή όχι μόνο ήταν σοβαρή στο δεύτερο μέρος, αλλά στο 69' με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Άλβαρες -μετά από πάσα πάρε-βάλε του Λιονέλ Μέσι- έφτασε στο 3-0 που σφράγισε τη σπουδαία πρόκριση της Αργεντινής στον κυριακάτικο τελικό (17:00).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αργεντινή δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρίθηκε για 6η φορά στην ιστορίας (μόνο η Γερμανία έχει περισσότερους τελικούς, 8).

Από την άλλη η Κροατία δεν κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη σερί φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και επίσης δεν κατάφερε να γίνει η τέταρτη ευρωπαϊκή ομάδα με δύο σερί τελικούς (Ολλανδία, Ιταλία και Γερμανία οι προηγούμενες).

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (86' Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πολ (74' Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (62' Λι. Μαρτίνες), Μακ Άλιστερ (86' Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74' Ντιμπάλα)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46' Όρσιτς), Μόντριτς (81' Μάγερ), Μπρόζοβιτς (50' Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Πάσαλιτς (46' Βλάσιτς), Κράμαριτς (72' Λιβάγια), Πέρισιτς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.